De kleur van het jaar 2018 uitgeroepen door Histor!

Trend kleuren, als stylist blijf je ermee bezig! Ieder jaar worden er door de grote verfmerken weer op ingespeeld en maken zijn de kleur van het jaar en de bij behorende trends bekend! In September maak Flexa altijd de kleur voor het komende jaar bekend, meer over deze kleur kun je hier nog even terug lezen.

In het begin van het nieuwe jaar maakt ook Histor haar kleur voor het jaar bekend en de daarbij behorende trends.

Climax de kleur voor 2018! Een diepgrijze kleur met een warme ondertoon. Zelf vind ik de kleur soms naar het donker paars neigen. Maar in een ander licht weer naar grijs, en soms zelf een beetje blauw.

Een kleur die door Histor in 4 verschillende trends wordt vertaald.

Stilte; Het thema stilte kenmerkt zich door onze groeiende behoefte om ons regelmatig terug te trekken. Weg van de dagelijkse druk, de chaos en de overprikkeling door (social) media. Het palet bij dit thema is bescheiden en zacht. Een mix van lichte natuurtinten en warme aardekleuren.

Droom; In de trend Droom staat de zoektocht naar het positieve centraal. Dit resulteert in een persoonlijk, kleurrijk en vrolijk palet dat creativiteit oproept. Een combinatie van hedendaagse glamour, kunst en een klein snufje bohemian.

Essentie; “Less is more”, minder in plaats van meer, maar wel van een betere kwaliteit. Functionaliteit en een bewuste mix van kleuren en materialen geven een gevoel van minimalistische luxe. Interieurs met veel ruimte en soms subtiele verwijzingen naar het verleden passen goed in deze trend.

Lef; De trend Lef staat voor een nieuwe, eigengereide benadering van het interieur. Met een palet van intense, verzadigde tinten die onderling gecombineerd een rijk woonbeeld opleveren met soms een behoorlijke dosis (donkere) glamour.

Welke trend past het meeste bij jou? Laat het hier beneden in een reactie weten!

 

Informatie en foto’s uit de blog komen van Histor.nl

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.