De Kalanchoë: Helemaal Hip!

Super makkelijk in onderhoud en toch een echte blikvanger, dat klinkt goed he?! Als je weinig tijd hebt of gewoon geen groene vingers is dit hét plantje voor jou. Verkrijgbaar in allerlei hippe zomerse kleurtjes en daarom misschien ook wel uitgeroepen tot woonplant van de maand juli 2017.

De Kalanchoë is een vetplantje waar je zowel je interieur als je terras mee kunt opvrolijken. Deze benodigd weinig water, hooguit eenmaal per week en bloeit daarnaast zowel in de zon als in de schaduw.

Ik moet toegeven dat ik bij de naam van deze plant meteen moest denken aan een oudbollig mandje met dikke groene bladeren en kleine rode bloemetjes, zoals deze vroeger bij oma op de vensterbank stond maar ondertussen bestaan er wel 125 soorten van de Kalanchoë in de kleuren wit tot felroze en alles daar tussen in, grootbloemig en kleinbloemig, er is dus altijd wel een variant die bij jou past.
Vul een mooie mand met de witte of lichtroze variant voor een landelijke uitstraling of een strakke pot met een felgekleurde variant om je terras te pimpen.

 

Wist je dat?
de symbolische betekenis van de Kalanchoë staat voor: volharding en eeuwige liefde. Deze betekenis heeft het plantje te danken aan zijn makkelijke omgang en wordt daarom ook wel het dankbare plantje genoemd. Alleen om deze reden wil je er toch al eentje bemachtigen?!

Liefs,

Josianne

 

 

 

Bron foto’s: Mooiwatplantendoen.nl

Josianne

1 Comment
  • Leon

    20 juli 2017 at Beantwoorden

    Wat een mooie betekenis heeft het erachter.. eeuwige liefde.. dat vind ik bijzonder. Mooi die kleuren, zou heel goed passen bij mij thuis met al mijn andere kleurrijke interieur spulletjes.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.