Dracaena: The plant with the heart of a dragon

De feestdagen zijn voorbij en het nieuwe jaar is alweer aangebroken. De kerstboom kan eruit dus er is weer plaats voor een mooie plant. Januari staat in het teken van de Dracaena, woonplant van deze maand.

Makkelijk en sterk, een stoere stam en mooie gekleurde bladeren, spreekt dit jou aan? Dan is de Dracaena perfect voor jou!

Deze plant heeft weinig licht nodig dus doet het ook prima in een donkere hoek in de woonkamer en zelfs een keertje minder of geen water kan hij goed aan. Daarnaast is het ook nog eens een zeer goede luchtzuiveraar. Maar let op, de Dracaena is van oorsprong een tropische plant en houdt niet van kou. 

De Dracaena is verkrijgbaar van een klein model om op tafel te zetten tot een zeer grote variant als vervanger van de kerstboom. De Dracaena heeft een dikke stam of meerdere dunne stammen op verschillende hoogtes, soms zelfs gevlochten en kent verschillende bladvarianten, zowel qua bladtekening als kleur.

In Afrika en op de Canarische Eilanden is deze plant nog in het wild te bewonderen, waar deze ook in struikvorm voorkomen.

De naam Dracaena is afgeleid van het Griekse woord: Drakaina, vertaald naar het Nederlands: vrouwelijke draak. De plant doet deze naam eer aan vanwege de in de kern verstopte rode stengels welke rood hars kunnen afgeven, oftewel het zogenaamde drakenbloed. Daarom wordt deze plant ook wel de drakenplant genoemd.

                                          Liefs Josianne

 

 

Blog is gemaakt in samenwerking met mooiwatplantendoen.nl

Josianne

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.