Bloomon Workshop

Gisteren heb ik een workshop mogen volgen van Bloomon. Jullie kennen ze wel, de prachtige bloemen in mooie kleuren combinaties, mooi hoog in de vaas!

Deze workshop werd vandaag gehouden bij Gember in Horst. Voor mij dus heerlijk in de buurt. Ook elders in het land organiseert Bloomon deze workshop.

Wij kregen eerst een stukje tekst en uitleg over Bloomon zelf! Waar de bloemen vandaag komen, dat er thema’s worden bedacht voor de boeketten en wat jullie waarschijnlijk niet wisten en ik ook niet, is dat de kleursamenstellingen en de bloemen vaak al een half jaar van te voren bedacht worden! Dus men is nu al bezig met de herfstboeketten van 2017 en hier moet de lente nog beginnen!

BloomonBloomon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het boeket van week 3 is prachtig en kleurrijk. Het thema is ‘Nordic Crisp’ . Met een mooie grote Ranonkel, die lijkt op een mini sneeuwbal, een mooie toevoeging in de vaas. Er werd ons uitgelegd hoe wij de bloemen het mooiste in de vaas kunnen zetten. Je begint met de lange bloemen te scheiden van de kortere bloemen. Vervolgens begin je met de kortere bloemen met een stevige steel, deze zet je gekruist in de vaas voor een goede basis. Daarna zet je de volgende bloem weer gekruist over het basis kruis in de vaas. Zo komen de bloemen mooi los van elkaar te staan. En zo ga je verder met de lange en kortere bloemen tot je een mooi kleuren spel in je vaas hebt.

Bloomon

 

 

Bloomon

 

Nu was het onze beurt om met ons eigen boeket aan de slag te gaan. Ieder had z’n eigen vaas en eigen bos bloemen waarmee je je eigen boeket mocht gaan maken!Het lukt iedereen aardig goed en geen enkel boeket is het zelfde met toch dezelfde bloemen.

BloomonBloomon

Bloomon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mijn ervaring : Ik vond het een leuke en leerzame ochtend. Ik koop normaal gewoon wat ik mooi vind, en denk nooit zo van te voren na over het totaal plaatje, dat zie ik dan thuis meestal wel. In het vervolg ga ik bloemen shoppen met een van te voren bedacht plan.

Ook ontzettend leuk dat ik dit deze ochtend samen heb mogen doen met 2 andere ontzettend gezellige IG’ers Lynda en Chantal!

Signature

 

Suus Strijbos

1 Comment

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.