27 dagen zonder suiker en toch genieten

27 dagen al! Als iemand me een jaar geleden gezegd zou hebben jij gaat 40 dagen zonder suiker leven. Had ik heel hard gelachen! Ik ?! Die houdt van lekker eten, lekkere latte’s , gebakjes, lunchen, chocolade… noem maar op! Nu een jaar later, zit ik dus nu achter mijn laptop, al 27 dagen zonder toegevoegde suiker. Ik krijg inmiddels de vraag is er al een weeg moment geweest… the answer is…. JA! Mijn doel was vanaf 1 maart tot aan pasen 3 kg kwijt te raken door alleen het snoepen en de suiker achterwegen te laten. Ik ga gewoon uit eten, lekker lunchen met vriendinnen en geniet soms ook van een (suikervrij) gebakje! Nu willen jullie natuurlijk weten wat ik in die 27 dagen kwijt ben…. om precies te zijn 2,2kg!

Ik zeg het doel is in zicht en dat moet gevierd worden met een lekker gebakje!! Van het weekend waren we gezellig met onze vrienden groep uiteten bij de Sushi, als toetje stond spekkoek op de kaart. Daar kwam mijn inspiratie om op zoek te gaan naar een recept voor spekkoek zonder suiker, enkel wat Stevia.

Spekkoek

Dit recept deel ik graag met jullie! Eerlijk is eerlijk, echte spekkoek van de Toko smaakt een stuk zoeter en is stiekem ook wel lekkerder, maar deze versie is zeker een goede vervanger.

Ingrediënten voor 8 stukken

8 druppels banaan essence ( verkrijgbaar bij de toko )

150 gr zachte roomboter

2 el gesmolten kokosolie

8 eieren

1 vanille stokje , we gebruiken enkel het merg

400 gr roomkaas

14 el amandelmeel ( verkrijgbaar bij de AH Merk Smaakt)

8 el kokosmeel ( verkrijgbaar bij de AH , Merk Smaakt )

2 el Stevia

2 tl bakpoeder

3 el Speculaaskruiden

Bakspray

 

How to:

 

– Meng alle ingrediënten behalve de Speculaas kruiden in een kom.

– Verdeel het beslag over 2 kommen

– Voeg aan 1 kom de speculaas kruiden toe

– Vet een kleine springvorm in met bakspray

– Doe een klein laagje van het beslag met de speculaaskruiden in de springvorm

– Bak dit laagje op 170 graden tot het bijna gaar is ( bij mijn oven ongeveer 7 min, LET OP!! Dit verschilt per oven, je moet er dus echt bij blijven )

– Doe nu een laagje van het licht gekleurde beslag in de springvorm en herhaal dit iedere keer, tot beide beslagen op zijn.

– Heb je genoeg laagjes , laat je de spekkoek afkoelen en kun je er lekker van gaan smullen.

Gaat hij niet in een keer op, kun je hem gekoeld bewaren, tot de volgende dag.

 

SpekkoekDSC_0050

 

 

Smakelijk !

 

Signature

 

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.