Dreamhouse Project – Week 9

Hadden jullie ook zoveel moeite met opstarten de eerste week van het jaar. Wij hielden nog een beetje vast aan de relaxte week van kerst. Niet heel handig natuurlijk als je graag verder wil met je huis, maar we hadden een heel goed excuus want Mila was erg ziek afgelopen week, en die had onze zorg en aandacht meer nodig dan het huis!

 

Ondanks de slow start, zijn er toch enkele dingen gedaan deze week.

De plinten voor de bijkeuken zijn gekocht en op maar gemaakt voor in de bijkeuken. Over 2 weken komen de kasten en het werkblad voor om de wasmachine en droger. De plinten moeten van te voren ertegen zitten. Dus dat kunnen we weer afvinken.

Op de eerste etage hebben we een prachtige inloopkast, alleen miste Suus nog een passpiegel, maar we wilden niet dat deze in het zicht zou staan. Nu heeft Suus een spiegel tegen de binnenkant van de deur bevestigd met montage kit. Helaas is de inloopkast nog niet echt foto waardig, maar eens een begin aan maken komende week.

 

Verder is er een alarmsysteem geïnstalleerd door het hele huis. Daar zijn we erg blij mee, want het is toch wel wennen als je van een gezellig drukke woonwijk naar een vrijstaande woning gaat. Bij ons vorige huis ( een hoekwoning ) had je nog de herkenbare geluiden van je buren, maar hier is het in de avond wel erg stil en alle geluiden zijn nog vreemd. Maar natuurlijk ook een stukje veiligheid voor als we van huis zijn. Het systeem is uitgerust met videobewaking, die we ook van afstand op onze mobiel kunnen zien! Dus vanaf nu houden wij alles in de gaten :)!

Verder is de badkamer vloer dicht gestort, zo kan de tegelzetter als hij volgende week komt kijken ook meteen beginnen met tegelen.

 

 

 

De plannen voor week 10? Een begin maken aan het schuur en schilderwerk van de radiatoren, het afmaken van de werkplek van Suus. Het verder uitpakken van verhuisdozen die in onze slaapkamer gestald zijn. En het opruimen en inrichten van de inloopkast.

No Comments

Post a Comment