Dreamhouse Project – Week 29 + 30

We hadden natuurlijk een extra lang weekend van de week door Pinksteren. De maandag lekker vrij, dus ook wel weer productief bezig geweest. Het zwembad gevuld met flink wat chloor om het water goed te houden. Sebas is verder gegaan met de afwerking van de stopcontacten in de eetkamer. Waarbij we erachter kwamen dat daar het huidige stucwerk ook erg los zit, net als waar we een tijd terug in de keuken achter kwamen. Geen moment van twijfel, we steken alles af, want het moet nu in een keer goed gebeuren! We denken dat diegene die het vorige stucwerk de muren niet voorgestreken heeft, normaal zou je resten voorstrijk aan de achterkant van het stucwerk zien zitten, maar er zit helemaal niets. Of dat er inmiddels zo vaak  over heen geverfd is dat het gewoon te vaak nat geworden is.

Dinsdag middag is Suus begonnen met het schuurwerk van het stucwerk op het toilet. De wanden en plafond moesten oneffenheden van het af messen geschuurd worden. 2,5 uur verder was ze klaar en kon het toilet weer eens grondig gepoetst worden. Nu is het straks nog een kwestie van voorstrijken en texen!

Dinsdag avond belde de stucadoor dat deze week alle muren die nog niet vlak zijn gestuct moeten worden zodat hij volgende week met het spuitwerk kon beginnen. Meteen is Sebas begonnen met het slopen van de tegeltjes in de hal, we hebben toch besloten deze er vanaf te halen. Achter de tegeltjes kwam een stoere brickwall te voorschijn. Daar heeft Suus woensdag ochtend met Mila even dankbaar gebruik van gemaakt. Is het geen plaatje 🙂

 

 

 

Woensdag middag kwam een stucadoor even langs om te kijken wat er allemaal vlak gestreken moet worden, ook kwam hij alvast het materiaal brengen en de voorstrijk voor de brickwall. Deze heeft Suus en woensdag avond toen Mila in bed lag nog er tegen gesmeerd. Lekker zo’n roze kleurtje in de hal!

Donderdag ochtend om 07.30 uur stond de stucadoor aan de deur. In de speelkamer van Mila moet een hoek vlak gestuct worden en een de muur waar het leiding werk in vervangen is. De hal moest vlak gemaakt worden en in de bijkeuken het vlak waar de oude buitendeur in gezeten heeft. Rond 15u was de stucadoor klaar. Nu hopen dat volgende week alles ook goed droog is.

 

Vrijdag heeft Suus weer in de tuin gewerkt. Soms vergeten we dat we aan de zijkant van het huis ook nog een flinke strook tuin hebben. Daar heeft Suus het onkruid weggehaald en de beukenhaag aan de buitenzijde van de tuin bijgesnoeid, Sebas heeft na het werk de naden van het zwembad opnieuw gekit met speciale zwembadkit. De trapjes en de lamp in het zwembad moesten op nieuw gedaan worden want met het schoon schobben lieten de oude naden los.

 

Zaterdag was Suus jarig!! De eerste dag in het jaar waarbij er niet geklust is in het huis! We hebben er 2 nieuwe geadopteerde gezinsleden bij, Bibi en Binkie! Mila die wil niets lievers meer dan bij haar konijntjes zijn.

Zondag was weer as usual, klussen! Ook het stucwerk van de plafonds moeten nog geschuurd worden om de laatste oneffenheden te verwijderen, niet echt een klus waar we zin in hebben maar het moet toch gebeuren! Toen Mila ‘s middags lekker sliep, is Suus begonnen aan het plafond in de eetkamer, het was niet echt te doen met 31 graden buiten, maar het moet toch gebeuren. Boven je hoofd werken vraagt echt veel energie van je lichaam. Sebas is verder gegaan met de sleuven in de muur maken voor de nieuwe stroom en stopcontacten in de eetkamer.

Maandag hebben ze een nieuwe airco geïnstalleerd, van de airco die er al hing was de compressor vastgelopen, waarschijnlijk omdat hij lang stilgestaan heeft de afgelopen jaren. Alle vloeistoffen zijn vernieuwd en hij blaast weer heerlijke frisse lucht! Inmiddels is het zwembad ook lekker vol en hebben we de eerste keer gezwommen!

Dinsdag hebben we in de avond uurtjes nog geklust, Suus heeft het tegelwandje in de bijkeuken zover afgemaakt, zodat de stucadoor gewoon tot aan de tegeltjes kan stucen en Sebas heeft de plinten op maat gemaakt! De bijkeuken/washok is zover klaar om gestuct te worden!

Woensdag middag dacht Suus even snel in de woonkamer de tegeltjes bij de schouw eraf te halen, zodat de stucadoor en strak tegen aan kan stucen. De tegels zaten los en waren er zo af, helaas zat ook weer in deze ruimte net als in de keuken een tijd terug ook al het stucwerk los. Dit stond eigenlijk niet op de planning, maar dat betekende dus dat ook al het loszittende stucwerk weer af moeten steken :(.

Daar maar aan begonnen toen Mila lag te slapen ‘s middags. En ‘s avonds toen Mila sliep zijn we er samen aan verder gegaan.

Donderdag wilde de stucadoor alvast komen afplakken, maar helaas kwam hij tot de conclusie dat de muren in de woonkamer waaraan hij zou beginnen niet recht genoeg waren voor het spuitwerk. Een klus dus weer voor vrijdag, schuren en bijwerken!

Vrijdag zijn we eerst naar Budel geweest om niet filterzand te halen voor in de zwembadfilter. Toen we thuis waren zijn we begonnen met het schuurwerk, hebben we alles afgeplakt en de muren voorgestreken.

Zaterdag om 05.40 uur ging de wekker, tegelijkertijd stond de stucadoor voor de deur. Vandaag komt het Spackspuitwerk al in de woonkamer, eetkamer en speelkamer van Mila tegen de muur.  Dit zijn de ruimtes die nu ook al helemaal klaar zijn voor het spuitwerk. De hal en de bijkeuken worden later nog gedaan.

Het leuke van onze hele verbouwing is dat we de mensen zelf uitzoeken en inhuren. Als hun vervolgens ons verhaal horen hoe we dit huis gekregen hebben. En hoe leuk we dit vinden om te doen, mogen we vaak ook zelf wat proberen of wordt ons weer wat geleerd! Zo heeft Sebas vandaag de Spackspuiter geholpen met de eerste laag op de muren te zetten!

‘S avonds hebben we de meeste troep alweer opgeruimd.

Alweer de laatste dag van deze week! Even een goede poets doen! Alle puin opruimen, de woonkamer en speelkamer zijn zo goed als schoon. De tuin weer even bijhouden, nog wat kersen plukken van onze kersenboom. En dan hebben wij wel even vakantie verdiend!

Tot de volgende week bij een nieuwe week blog!

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.