Dreamhouse Project – Week 28

Ruim een half jaar zijn wij bezig in ons huis, en het begint eindelijk te voelen alsof het eind inzicht komt! Het stucwerk op de plafonds, keuken, toilet en badkamer is klaar en kan met deze buiten temperaturen mooi drogen. De afspraken voor het stucwerk op de muren zijn ook gemaakt. Over 2 weken wordt hiermee begonnen. Aan het begin van de week hebben we toch besloten het zwembad eerst helemaal leeg te laten en opnieuw te vullen. Het zandfilter raakte steeds verstopt omdat het water echt te vuil was. Van woensdag t/m zaterdag heeft de dompelpomp in het bad gestaan.

Donderdag ochtend hadden we een afspraak voor onze airco, we weten niet hoelang deze niet aan is geweest en of hij überhaupt nog fatsoenlijk werkt. We hadden wel eens gehoord dat als een airco lang stil heeft gestaan en schimmels in het systeem kunnen ontstaan. Voorkomen is beter dan genezen zeggen ze wel eens, dus die moest eerst even gecheckt worden voordat we heb gebruiken. Helaas blijkt de compressor stuk te zijn. We hebben contact opgenomen met de dealer van onze airco en die komt ook nog even checken deze week!

Donderdag avond in een gekke bui zijn we zelf begonnen met de tegeltjes boven het werkblad in het washok. Weten jullie nog? Die leuke hexagon tegeltjes die Suus via internet gekocht had! Met wat tegellijm en tegelkruisjes ging Suus aan de slag tegen de muur. Het patroon hadden we eerder al voorgetekend op de muur. Sebas zorgde voor de tegeltjes die nog gesneden moesten worden , de gekke hoekjes zeg maar! Top team work! Zo hadden we in nog geen 2 uurtjes tijd samen een heel wandje betegeld! Het leuke was nog dat vrijdag avond de tegelzetter die de badkamer betegeld heeft ff langs kwam voor een andere klus, en hij een compliment gaf dat het zo netjes en super strak gedaan was!

  

Vrijdag middag was het zo’n mooi weer, dat Suus de vlonder planken achter het zwembad geschuurd heeft en opnieuw in een mooie kleur beits gezet. Die kunnen nu de komende jaren wel weer mee.

Vrijdag avond heeft Sebas nog 2 stopcontacten bijgemaakt in de eetkamer. Hier waren er nog helemaal geen! Nu de wanden toch nog gedaan moeten worden, maakt het ook niet uit als er nog wat van het stucwerk valt! Toch wel handig als je eens aan de eetkamer tafel wilt werken en je hebt stroom nodig voor bijvoorbeeld je laptop!

Zaterdag ochtend kwam een vriend van ons, Sjoerd, al vroeg helpen om samen met Sebas de bus te laden met al ons bouwafval, waaronder ook de oude keuken! Samen hebben ze alle puin naar de milieustraat gebracht! Het geeft weer wat lucht en vrijheid achterom op de oprit!

Zaterdag middag kwam de airco dealer uit de regio van onze airco nog eens een aircocheck doen. Hieruit bleek dat de compressor vast gelopen was omdat deze dus lange tijd stil gestaan had. Zonder de compressor komt er geen koele lucht uit de airco. Ook blijkt er ergens een lek te zitten waardoor en koelgas wegloopt. Nu even wachten op een offerte voor de reparatie hier van of voor een nieuwe airco unit!

Zondag hebben de we wanden en de vloer van het bad goed schoongemaakt! We zijn er maar liefst in totaal 8 uur mee bezig geweest. Daarna hebben we er opnieuw de tuinslang erin gelegd om het weer te vullen zodat er ook weer druk op het zwembadzeil staat! We moeten op de trap van het zwembad nog wat naden goed af kitten en dan kan het bad helemaal vol lopen!

 

De planning voor de komende week. Het voegen van de tegeltjes in het washok, de lambrisering in de hal eraf slopen, schuren van het stucwerk, het afwerken van de nieuwe stopcontacten in de eetkamer en het klaarmaken van het zwembad.

 

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.