Dreamhouse Project – Week 25 + 26

Deze 2 weken stond er veel op de planning! Op Donderdag werd het gras geleverd dat op Koningsdag in de tuin zou worden gelegd. En in het weekend is Mila bij oma, dan wordt er een begin gemaakt aan het plaatsen van de nieuwe keuken. Suus heeft in het begin van de week in een enthousiast bui al de bovenkastjes van de oude keuken eraf gehaald en ook het oude tegelwerk boven de het aanrechtblad. Het echte begin was daar mee gemaakt. In de avond uurtjes hebben we al wat lades in elkaar gezet van de keuken. Donderdag toen het gras geleverd was heeft Suus de grond alvast uitgevlakt en alles wortels die hooglagen van de boom in de tuin verwijderd. Ook alvast de aangroeimest gestrooid. Klaar om op vrijdag ochtend vroeg te beginnen met het leggen van de graszoden. Zo gezegd zo gedaan, nog voor 09.00uur werd er al hard gewerkt in de tuin. En voor de middag lag je groene nieuwe gazon zonder wildgroei en planten er in.

Zoals eerder beloofd de foto’s hoe het eruit zag toen we dit huis kochten, en hoe het nu is! Wereld van verschil toch?!

  

 

Zaterdagochtend was het de beurt aan de keuken, terwijl Suus nog ff aan het werk was, heeft Sebas de rest van de apparatuur uit de keuken gehaald en de kastjes eruit gehaald. Daarna kwam weer heel veel stucwerk los in de keuken. Waarop we besloten hebben de rest van het stucwerk allemaal af te steken.

Daarna kon het opbouwen van de keuken beginnen. Het begon met het opbouwen van de kast waarin de combi oven / magnetron in komt, deze kast hebben we zelf op maat moeten maken. Al met al hadden we dit best snel voor elkaar, waarna we meteen verder kunnen met het volgende kastje. De volgende 2 kastjes plaatsten was vrij snel gelukt. Toen was het de beurt aan de vaatwasser. Suus had het vaatwasser front in elkaar gezet, maar nu bleek dit nog niet helemaal de passen omdat wij voor een andere vaatwasser gekozen hebben. We hebben een onderdeel vanuit Ierland laten komen en hopen volgende week het front te kunnen plaatsen! Toen was het de beurt aan het laatste kastje waar de wasbak in komt. Deze hadden we voor zondag bewaard. Samen met het plaatsen van het keukenblad, en het plaatsen van de wasbak en inductie kookplaat. Hier hebben we de zondag ook mee om gekregen. Maandag hebben we het keukenblad op het eiland geplaatst. Ook hebben we nieuwe stopcontacten boven het aanrechtblad gemaakt en de nieuwe afzuigkap geplaatst. Zoals jullie kunnen zien is het nog lang niet af, maar we kunnen in ieder geval wel weer koken!

 

 

De rest van de week hadden we een ontzettend drukke werk week met z’n 2. Mila is maar weinig thuis geweest, maar daarom mocht ze wel donderdag mee naar Cuijk om de vloer uit te zoeken. We hebben er een gevonden ( welke het is geworden houden we nog even geheim ) en volgende week vrijdag komen ze deze inmeten!

Van het weekend hebben we de woonkamer en keuken leeg gehaald! Want de stucadoor komt komende week alle plafonds, keuken en toilet stucen. 2 weken vol vooruitgang! Op naar de volgende week!! Kijken jullie gezellig mee op onze Instagram Stories?!

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.