Dreamhouse Project – week 23

Week 23 staat in het teken van het afronden van de klussen die we in week 21+22 begonnen zijn.

Wat een heerlijk zonnig weekend afgelopen week. Helaas was dat aan het begin van de week ook weer afgelopen. Niet erg hoor, nu kon Suus door de week tenminste weer verder met de klusjes binnen. De kozijnen die Suus vorige weer had opgeschuurd heeft ze deze week weer opnieuw geschuurd waar de kozijnen geplamuurd waren . Na het schuren alles netjes ontvet en de kozijnen in de grond verf gezet. Het ziet er ineens weer een stuk frisser uit.

Verder zijn de tegeltjes voor het washok besteld en geleverd deze week! Dus hier kunnen we een keer de komende weken ook weer mee verder. Meteen maar vast het patroon op de muur getekend zodat we een idee krijgen van hoe het eruit komt te zien.

 

Gelukkig werd het weer in de loop van de week weer beter en heeft Suus de kozijnen van het tuinhuis helemaal netjes afgelakt en ook 2 lampjes op zonlicht naast de deuren van het tuinhuis opgehangen. De ramen hebben we daarbij gedemonteerd zodat ze ook overal netjes gelakt konden worden. Alles hangt er nu terug in en kan er weer een aantal jaren tegenaan.

Alleen de latjes aan de binnenkant schijnen nu nog naar buiten door. We hebben besloten ook latjes aan de buitenzijde te plaatsen voor een mooi geheel.

Sebas heeft binnen het gat in de nis (die uit noodzaak gemaakt was van een oud deurgat door de vorige bewoner) dichtgemaakt en voorzien van isolatie en tevens alle naden van de gipsplaten voorzien van verstevigingsband zodat het stucwerk niet direct gaat scheuren.

Ook heeft Sebas de afwerkplint van de vensterbank gemonteerd.

  

In de avonduurtjes doordeweeks en tijdens Mila haar slaapjes overdag hebben we ook een begin gemaakt aan het opbouwen van de keukenkastjes en lades. Ook hier komt schot in. Dat moet ook wel, want als het goed is komt komende week (week van 16-20 april) het keuken werkblad binnen bij de leverancier!

Dan kunnen we ook eindelijk gaan beginnen met het definitief slopen van de oude keuken en het opbouwen van de nieuwe keuken!

Planning week 24 ; Verder met keukenkastjes en lades in elkaar zetten, het stucen van diverse wanden en de naden op de geplaatste gipsplaten en hopelijk het ophalen van ons keukenwerkblad!

 

 

 

2 Comments
 • Leon

  30 april 2018 at 07:21 Beantwoorden

  Wat leuk dat we mee kunnen kijken in het proces van je droomhuis. Wat een mooi plaatje is je achtertuin.. met een zwembad! Wow heel gaaf. Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Succes nog even met het klussen, hopelijk gaat alles als gepland.

  • Suus

   Suus

   7 mei 2018 at 12:23 Beantwoorden

   Hi Leon,

   Leuk dat je het volgt. Het is nog een heel project, maar er zit schot in de zaak.
   Ja heerlijk he een zwembad in de tuin, het is dat het er al in zat. Nu dan maar hopen op een fijne zomer!

   Groetjes ,
   Suus

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.