Dreamhouse Project – Week 21 + 22

Even weer 2 weken samen genomen! Want die eerste weer hebben we niet heel erg veel gedaan, het was mooi weer, hadden een vol weekend met verjaardagen, dus weinig tijd gehad voor te klussen, daarbij had Mila ‘s nachts geen zin om te slapen en hield ze ons echt gewoon de hele nacht op, dus in de avonden na ons werk hadden we ook weinig puf om nog wat dingen op te pakken!

Ook is er weinig tijd geweest om bij de houden wat we de afgelopen 2 weken gedaan hebben in het huis en op welke dag. Dit komt omdat we eigenlijk op verschillende plekjes in huis bezig zijn geweest. Dus we gaan er maar een mooie opsomming van maken.

In het toilet hebben we een verlaagd plafond gemaakt met een spotje in plaats van de plafonnière die er nu nog hing van de vorige bewoners! Het toilet is de eerste ruimte die helemaal klaar is nu op het stucwerk na. Met het verlaagde plafond zijn nu ook de lelijke verwarmingsbuizen van de badkamer die door het toilet liepen weg gewerkt.

Suus heeft flink wat schuurwerk binnen verricht in de woonkamer, hier zijn alles deur/raam kozijnen geschuurd en de beschadiging netjes bij geplamuurd. Dit alvast te voorbereiding op de nieuwe keuken en en de stucadoor.

Met het mooie lente weer is er ook weer vanalles in de tuin gedaan, we zijn weer in de weer geweest met de hogedruk reiniger, ook de groene aanslag reiniger werd uit de kast gehaald voor de oprit. We hebben hulp gehad van Suus d’r moeder, die heeft zich een paar dagen flink gegeven aan het eruit halen van het oude gras. Suus heeft het tuinhuis geschuurd en is begonnen met het tuinhuis te voorzien van een fris likje verf, hopelijk kan ik er volgend weekend mee verder, want zoals jullie zien is het nog lang niet klaar. Sebas wilde graag na al het klussen op zondag lekker Formule 1 kijken buiten, dus dat werd tussen door ook nog even geregeld! Terwijl Sebas aan het genieten was van een heerlijk Grieks biertje, hebben Suus en Mila de palmbomen voorzien van nieuw worteldoek en split! Ook dat ziet er weer mooi en opgefrist uit!

Sebas is voornamelijk binnen bezig geweest, er moesten flink wat gaten in de muren bijgewerkt worden waar oud stucwerk uitgevallen was. Ook moest er nog een extra stopcontact in de keuken bijgemaakt worden voor de koelkast. De stekkerdoos die bij de oude bar zat, vonden wij niet echt veilig, helemaal niet met een nieuwsgierige peuter in huis. Dus die stekkerdoos is vervangen voor een dubbel stopcontact. Nu de stekkerdoos uit de nis in de keuken is, zijn de voorbereidingen om de nis dicht te maken ook al gedaan. Het dichtmaken gebeurd volgende week want het materiaal was op in de bouwmarkt. Verder heeft Sebas een nieuwe vensterbank geplaatst in de bijkeuken, want Suus vond de oude tegeltjes echt niet meer mooi passen bij de rest van het geheel!

We zullen wat voor en na snapshots met jullie delen en de foto’s die we deze week tussen door geknipt hebben!

 

 

 

 

 

 

No Comments

Post a Comment