Dreamhouse Project – Week 13 + 14

As promised een dubbele week blog! Week 13 stond geheel in het teken van het laatste sloopwerk van de badkamer en week 14 in het weer opbouwen van de badkamer.

Week 13

Damn, wat kan een mens zich ergeren aan een badkamer die niet fatsoenlijk functioneert en wat een luxe mis je 3 maanden als je al 7 jaar een badkamer met een fatsoenlijk werkende douche en bad  gewend bent. Luxe probleem? Ja dat is het zeker. Maar wel een luxe die we ontzettend graag terug willen. Toen we dit huis kochten was de vorige eigenaar al begonnen aan de sloop van de badkamer, er was een uitbouw gemaakt in een andere kamer en het bad incl. tegels was er al uitgehaald. Gezien wij het huis op een veiling kochten, koop je het “as is”. Dus we kochten een halve badkamer. De thermostaat kraan van de douche functioneerde niet meer naar behoren en in de kamer waar de uitbouw van de badkamer is hadden we in de muur een flinke lekkage, omdat de koppelingen in de muur lekte van de douchekraan.

Ook was de badkamer aardig gedateerd dus het was niet alleen een luxe probleem maar ook noodzakelijk! We besloten wat leidingwerk te verleggen, we willen het badkamermeubel graag aan een andere muur, zodat er meer ruimte ontstaat voor een grote inloopdouche. Ook is in eedere weken de riolering al vervangen. Woensdag zijn ze een muur in de badkamer nog komen betonstucen, dit was een buitenmuur die nog niet recht was met de andere muren. Ook werden er deze middag de tegels voor de badkamer geleverd.

Deze week moesten we zelf enkel nog de laatste tegels van de muur slopen , de oude wastafel eruit en deze leidingen afkoppelen, want die gaan we in de nieuwe badkamer niet meer gebruiken. Ook de douchecabine moest er nog uit, die is ons de laatste 3 maanden wel gewoon van dienst geweest. Tijdens het slopen kwam er per toeval nog een oud ijzerboer voorbij die ons meteen verloste van wat puin. Maandag beginnen de tegelzetters!

  

 

Week 14

Maandag! Het opbouwen kan beginnen! We hadden besloten dat we graag een inloopdouche wilde, in eerste instantie was er sprake dat dit niet zou gaan. Maar uiteindelijk heeft de tegelzetter met wat uitbikken van de vloer ons de eerste dag er toch een drain in kunnen plaatsen. Ook was de vraag hoe we de tegels graag wilde hebben, recht boven elkaar of in verband? In de showroom zat het rechtboven elkaar, maar wij waren er van overtuigd dat het de badkamer groter laat lijken in ons geval als we de tegels in verband zouden plaatsen. De tegelzetter tekende het ons uit op de muur en hier zijn we dus ook voor gegaan. Na dag 1 zat er dus een drain in de badkamer en was er al 1 wand betegeld.

Dinsdag, muurtje 2 en de nis zijn vandaag betegeld. Best veel werk voor de tegelzetters, want wij wilde namelijk geen lelijke sierlijstjes in de badkamer dus alles moest 45 graden geslepen worden. Er is een redelijk groot raam kozijn met vensterbankje in de badkamer en de nis. Alles superstrak zonder lijstjes.

Woensdag, vandaag zijn de andere 2 muren betegeld. Het is meteen een heel ander gezicht dan hoe het een week eerder was. Overal tegels tegen de muur in plaats van hier wel en daar niet.

Donderdag, de 2 heren werken echt super hard. De vloer in de badkamer werd gelegd en het toilet ( apart van de badkamer ) werd ook betegeld met dezelfde tegels als in de badkamer. Laat in de middag werd het toilet gedemonteerd en achter de toiletpot betegeld, wat betekend dat we een nacht geen toilet zouden hebben! Sebas had een camping toilet besteld waar we voor een nacht onze plasjes konden doen!

Vrijdag, vandaag kwamen de tegelzetters terug om al het voegwerk te doen, met een kleine 2 uurtjes waren ze klaar. Zodat we in het weekend alles kunnen plaatsen in de badkamer.

 

  

Zaterdag, Sebas was al vroeg begonnen met het plaatsten van de kranen, dit was nogal een tegenvaller. We hadden namelijk gekozen voor de kranen uit de Grohe 2000 serie, omdat we bij het bad graag een waterval kraan wilde hebben. De kranen hebben een extra planchet dat strak tegen de muur hoort te komen, waar je eventueel je shampoo of doucheschuim op kunt zetten. Helaas paste dit bij de douche al niet zonder dat er een lekkage zou zijn. Er moesten verlengstukken op de s-koppeling zodat het planchet tussen de muur en de thermostaatkraan zou passen. Zo’n verlengstuk verkopen ze natuurlijk niet in de gewone bouwmarkt, gelukkig was het zaterdag en was Warmte service geopend en had deze verlengstukken op voorraad. Door met de badkraan, die paste gelukkig wel meteen in een keer. Ook moesten alle kieren nog afgekit worden. Daarna werd het tijd om het vrijstaande bad te plaatsen. Deze moest door het raam naar binnen anders zou het niet gaan passen. Houdt er dus rekening mee, dat als je een badkamer besteld of er zelf voor gaat shoppen dat je ook alles binnen krijgt. Het vrijstaande bad was makkelijk te plaatsen, er hoefde alleen een afvoer en sifon aan de beneden kant aangesloten te worden en deze aan te sluiten op het riool, vergeet het bad ook niet waterpas te zetten, met de verstelbare pootjes aan de onderzijde.

Als wastafel hebben we gekozen voor een dik eikenhout blad dat we voor een leuke prijs op de kop hebben getikt, met daarop een waskom en een waterval kraan. Het blad heb we aan de muur bevestigd met roestvrijstalen beugels.

De dag was bijna om, maar we gingen natuurlijk niet naar bed voordat we uitgebreid het bad getest hebben.

Zondag, naast in bad gaan willen we natuurlijk ook weer graag kunnen douche, de thermostaat kraan die hing er gister al maar zonder doucheset kom je niet ver. We wilde graag een spa/hammam gevoel in de badkamer creëren en daar kan een regendouche natuurlijk niet aan ontbreken. Deze hebben we vandaag bevestigd aan de muur. Daarna kwam de moeilijkste klus van allemaal. Het op de plek krijgen van een glazen douche wand, gewicht 70kg, afmeting 1.20m x 2.00m. De douchewand werd vrijdags geleverd en had ik fijn in de gang laten zetten door de bezorgdienst. Met wat pas en meet werk, gevaar voor eigen leven ( tikkeltje overdreven ) kregen we de douchewand in zijn profiel op de juiste plek in de badkamer. Het wasbakje van het wastafelmeubel moest nog ingemeten worden op de eiken plank, voordat we deze willen plaatsen willen we vandaag het blad nog oliën, als extra bescherming in toch wel een vochtige ruimte. Vanavond kunnen we de de douche fijn uitproberen.

Maandag, een extra dagje vrij vanwege de carnaval. Tijd voor wat extra klusjes en afwerking. De olie van het eikenblad is ingetrokken en de waterval kraan en de waskom hebben we bevestigd aan het blad. Ook hebben we vandaag op het toilet een nieuwe pot opgehangen. Toch wel fijn dat alles nu nieuw , vooral schoon en van onszelf is.

Dinsdag, de laatste extra vrije dag. Het plafond moet nog gestuct worden in de badkamer, en er komen nog inbouwspots in het plafond. Het plafond is nu wel (deels) al dicht gemaakt met stuc platen. In de nis zat namelijk nog geen plafond. De rest van de afwerking komt komend weekend en dan kunnen we de badkamer ook gaan af stylen! Het planchet van de douchekraan kregen we niet passende zonder een lekkende kraan, met een stukje ervan afslijpen, pas hij nu perfect. Voor nu al een before and after kijkje in onze heerlijke badkamer!

  

 

 

Q&A

Op Instagram in de stories hebben we natuurlijk het slopen en de vooruitgang met jullie gedeeld, leuk dat we zoveel reactie en vragen van jullie krijgen. We zullen hier beneden op de meest gestelde vragen antwoord geven.

Voor welke tegels hebben jullie gekozen ?

De tegels hebben we besteld bij Store33. In de showroom kun je verschillende tegels en opstellingen bekijken. Je kunt ze ook makkelijk bestellen via hun website!

De tegel die wij gekozen hebben is een wand tegel van 120cm x 40cm genaamd Downtown Pearl, je besteld hem hier!

Op de vloer ligt de Vanguard Grey, een 80cm x 80cm tegel, voor een ruimtelijk effect. Het mooie van deze tegel vind ik dat de toplaag een reliëf heeft, perfect als je wat grip wilt hebben in een inloopdouche. Je kunt de tegel hier bestellen.

Welke kranen hebben jullie bij het bad en de douche?

Het zijn de kranen uit de Grohe 2000 serie. We hebben voor deze serie gekozen omdat we bij het bad een soort waterval kraan wilde en we in het vorige huis ook kranen van Grohe en deze bevielen erg goed. Voor de wastafel wilde we een hoge kraan en het liefst ook een waterval kraan. Helaas konden we deze niet vinden van Grohe en hebben we de hoge waterval kraan van het merk Wiesbaden gekozen.

Wie heeft het ontwerp van jullie badkamer gemaakt?

Het ontwerp hebben we zelf gemaakt. Net als de bewuste keuze voor materialen. In het huis zijn veel eiken houten zichtbaar, deze trend wilde we graag doortrekken in de badkamer. Vandaar de dikke eikenhouten plank als badkamer meubel. In de nis die al in de badkamer uitgebouwd was, komen ook een aantal eikenhouten planken waar we onze douche spullen en handdoeken op kwijt kunnen. De keuze voor een vrijstaand bad kwam van Sebas. Hier omheen hebben we de rest van het ontwerp gemaakt.

Mochten jullie nog vragen hebben? Stel ze gerust hier beneden of stuur ons een berichtje via Instagram.

 

Special thanks to:
Store33 voor de fijne service en het lenen van 2 vakmannen die onze badkamer in een week tijd van een wrat tot een pareltje hebben weten te toveren.
No Comments

Post a Comment