Dreamhouse Project – Week 12

De weken vliegen voorbij. We zijn gewoon al 3 maanden bezig, en voor het oog nog weinig resultaat! Maar op de achtergrond is er al heel veel gebeurd! Het leidingwerk, de riolering, de lekkages, en de dakgoot, en nog veel meer. Maar het zijn niet echt dingen die voor het oog wat doen aan het huis! De blog over de gietvloer die we jullie beloofd hebben stel ik even uit, totdat die ruimte klaar is en opgeruimd zodat ik ook duidelijke foto’s voor jullie kan maken bij het verhaal! Maar goed nieuws, komende week begint de tegelzetten aan het bij stucen en voor strijken op de badkamer en vanaf 5 februari wordt dan eindelijk de nieuwe badkamer en het toilet betegeld en afgewerkt!


Dat is voor het oog en genot de eerste echt mijlpaal! Ben zo benieuwd of het gaat worden zoals we ingedachte ook voor ons zien!
Maar deze week blog gaat natuurlijk over wat er afgelopen week gedaan is! In het begin van de week hebben we de verwarming nog 2x gelakt. Hij is nu weer spierwit en lekker fris! Woensdag werd deel 2 van de kastjes voor het washok geleverd. Deze moesten nog zelf in elkaar gezet worden en daar hebben we dan ook maar meteen een begin aan gemaakt. De kastjes komen naast de wasmachine en droger te staan. Met dat overheen een werkblad. Ook komt er in het werkblad een wasbak met een kraan ( voor de handwasjes, de natte zwemkleding als er van de zomer gezwommen wordt in de tuin, of waar we met regen weer de laarsjes schoon kunnen maken! ).De kastjes staan in elkaar nu. Alleen moeten de wasmachine en droger nog op de plek worden gezet. Dan kunnen de kastjes worden bevestigd aan de muur, het werkblad geplaatst worden en de wasbak worden in gefreesd. Ook moeten er nog plintjes geplaats worden. Maar dit komt denk ik pas over 2 weken als de badkamer klaar is.

 

 

 

 

Een tijdje terug hadden we onze meubels uit het andere huis verkocht, en inmiddels zijn we tussendoor al wat nieuwe meubels aan het uitzoeken en kopen ( nieuw huis is nieuwe meubels ). Zo hebben we laatst onze ronde eetkamertafel al gekregen en kocht ik in de opruimen bij Karwei een laag eikenhouten salontafeltje voor nog geen €40,- van het merk Woood. De eetkamertafel en salon tafel waren beide van blank eikenhout. Wij houden wel van dat blanke hout met zijn Scandinavisch uitstraling. Maar met een kindje in huis dat nog 1,5 moet worden en lekker knoeit met haar eten en drinken, vonden we het wel verstandig om de tafels te oliën met transparante olie. Dus ook dat hebben we deze week nog gedaan.

In de badkamer moesten we de verwarming nog demonteren, echter hebben de vorige bewoners die ooit deze badkamer geplaatst hebben waarschijnlijk eerst de verwarming geplaatst tegen de muur en daarna pas het leidingwerk op maat gemaakt. Dit zorgde voor wat frictie en een lekkere lekkage met het eraf halen van de verwarming. Ook dat is inmiddels weer opgelost.

Op zaterdag was het fijn weer, dus hebben we ook weer even tijd gemaakt om het snoeiafval van 8 weken terug verder klein te knippen en de 2 groene containers weer te vullen. Niet echt klus werk, maar het moet wel gebeuren, nog 2 keer ongeveer en dan is de tuin ook weer leeg, precies op tijd voor het voorjaar klaar maken van de tuin!

De plannen voor komende week zijn nog onbekend. Het is namelijk ontzettend druk met werk voor ons allebei, en we kunnen ook niet heel veel doen nu, pas weer als de tegelzetter over 2 weken klaar is.

No Comments

Post a Comment