Dreamhouse Project – November & December

Hello! We zijn er nog hoor! Allereerst een gelukkig en liefdevol 2019 gewenst! En er is heel veel gebeurd de afgelopen 2 maanden. Eigenlijk in de eerste maand niet zoveel, vandaar dat de blog van November niet online is gekomen. Maar December, voelde we toch weer een bepaalde druk, het einde van 2018 voor de deur, en er is nog zoveel dat moet gebeuren dus die laatste maand hebben we geknald!

In November heeft Suus alleen een muurtje in de woonkamer geverfd in een hele subtiele grijstint, daarbij heeft ze een kastje gepimpt in dezelfde kleur als de muur, zodat het kastje mooi overloopt in de tint van de muur. Om er toch wat warmte aan te geven heeft ze een eiken houten plank aan de bovenzijde van het wandkastje bevestigd. Weer wat extra opbergruimte voor alle speel en knutselspullen van Mila.

In diezelfde ruimte hadden we ook nog een schouw die betegeld moet worden. De tegeltjes ervoor hadden we al in huis, het kwam er alleen steeds niet van om dit te doen. Maar nu was het dan zover. Lekker kneuterig op een zaterdagmiddag in Mila haar slaapje hebben we de schouw betegeld. Deze keer niet meer zo spannend want we hadden het al een keer zelf gedaan in de bijkeuken! Het voegen hebben we een tijdje erna pas gedaan want de tegellijm moest natuurlijk eerst goed drogen. Maar we zijn erg blij met het resultaat! Nu nog een leuke kachel ervoor en het is af!

    

 

Hier en daar lag er nog wat klein schilderwerk dat moest gebeuren. Onder andere in de keuken. De omlijsting om het kozijn ( de kozijnen moeten ook nog allemaal, maar dit kan pas gebeuren in het voorjaar als we de ramen allemaal open kunnen laten staan ) in de keuken en de afwerk latten van de keuken.

Ook Mila haar slaapkamer was aan de beurt! Na de Sinterklaas kreeg Mila een groot bed! Maar bij een groot bed hoort ook een nieuwe kamer! We ging aan de slag met kleuren uit het kleuren pallet van Flexa voor 2019! Helemaal up to date dus! De lambrisering maakte plaats voor een mooie nude tint ( lees; Pink Nudity ) eveneens schilderde Suus een oud kinder bureautje en stoeltje in dezelfde kleur als de muur. De kamer van Mila is vrij klein, dus we willen hem graag zo ruim mogelijk houden. Haar ledikant maakte plaats voor een 1 persoon bed, met 2 ruime opberglades, tevens kun je het bed uitschuiven zodat je er een 2 persoons bed van kunt maken. De opberglades onder het bed waren ook wel nodig, want ook de commode is van haar kamer af. Samen met Mila hebben we nog om de muur boven haar bureautje mat gouden dots op de muur geplakt om het speels te houden! Alles is weer even fris geverfd, en Mila is helemaal trots op haar grote bed!

    

 

De laatste week van dit jaar hadden we vakantie! Tijd om aan de wat gecompliceerdere klussen te beginnen. De binnendeuren. Die staan al bijna een jaar in het tuinhuis, maar om ze goed af te kunnen hangen moeten de oude kozijnen aangepast worden!

Eerst moeten de oude bladschanieren uit het kozijn geslepen worden ( dachten we ) dus bij het eerste kozijn ging Sebas met de slijpschijf aan de haal. Daarna kwam hij op het idee om met een magneet in het kozijn te zoeken waar de schroeven / spijkers weg gewerkt waren. Dit werkte, op de plekken waar de magneet aansloeg, boorde we een gat en konden zo de schroeven los draaien. Nu konden de kozijnen aangepast worden op de nieuwe deuren en de nieuwe paumelles konden op de juiste plek bevestigd worden in het kozijn! De deuren waterpas afhangen en dan nog de slotgaten maken voor de deurklink en het slot! Al met al een secuur klusje! We hebben gekozen voor mat zwarte deurklinken en ouderwetse zwarte schuifsloten. De deur klinken matchen straks perfect bij de rails van de barndeur in de hal! De deuren moeten nog wit gelakt worden maar dat volgt later deze maand! Ze staan nu nog gewoon in de grondlak!

   

Nu de deuren eindelijk hangen en de kozijnen zijn aangepast, kunnen ook de laatste plinten geplaatst worden! Het ziet er in eens heel anders uit! Planning voor de komende maand, is het binnen schilderwerk en het plaatsten van de Barndeur in de hal.

Tot de volgende maand!

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.