Dreamhouse Project – Maand September

Hoe graag we ook willen blijven genieten van het zomerse weer, gaan we ons toch ook al voorbereiden op de herfst en winter. Met name buiten en in de tuin! De beukenhaag moest gesnoeid worden, de verdorde Hortensias kort geknipt en het vergeten tuintje naast ons huis onkruidvrij maken.Ook het zwembad heeft wat aandacht nodig, ondanks dat we niet meer zwemmen, moet het wel bijgehouden worden. Volgende maand als de bladeren gaan vallen willen we het eigenlijk ook dicht maken. Maar voor nu ziet het van binnenuit natuurlijk nog mooi uit als het bad open is.

 

Binnen zijn we ook verder gegaan met de afwerking, de plinten zijn geplaatst en afgelakt! Nu is de vloer ook netjes en op kleine stukjes na af. Het kozijn in de woonkamer is eindelijk netjes en strak afgewerkt, een ergernis wanneer we ‘s avonds lekker naar buiten wilde kijken.
We zijn opzoek gegaan naar tegeltjes voor de schouw in de woonkamer. We zijn uitgekomen via internet bij een bedrijf in Baexem ( Limburg ) die als een van de weinig mat witte hollandse witjes verkocht! Perfect! We zijn ze gaan bekijken en het fijne was dat we ze ook meteen mee mochten nemen!

  

Ook wilde we een begin maken aan het plaatsen van de binnendeuren, helaas kwamen er al snel achter dat de deuren niet passen in de oude kozijnen van het huis , het was allemaal niet standaard zeg maar. De deuren kunnen niet meer terug, dus nu moeten de deurkozijnen worden aangepast. Dit laat helaas nog even op zich wachten. De voordeur is wel al aan de binnenzijde netjes afgewerkt en afgelakt!

Deze maand werd ook de kleur van het jaar 2019 bekend gemaakt door Flexa, Spiced Honey. Als interieurstylist ga je daar natuurlijk mee aan de slag en niet alleen bij je klanten. Suus maakte een ontwerp voor een halbankje met kussen voor Mila haar sjaals, rugzakken en haarbandjes. Hiervoor gaat Suus in de bijkeuken/washok aan de slag met de kleur en maakt daar voor Mila een kapstok voor de jasjes en een fijn opbergmeubel! Mila mag natuurlijk helpen. Meer hier over komt nog terug in een ander blog.

  

Voor de maand Oktober staat het buitenschilder werk op de planning. Met name het herstellen en repareren van de oud voordeur, en deze voorzien van een lik verf. Ook de dakgoot staat op de planning en de windveer aan de zijgevel van het huis. Dit is allemaal natuurlijk afhankelijk van het weer.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.