Dreamhouse Project – Maand Oktober

Oktober is een bijzondere maand, 31 oktober zijn wij namelijk een jaar in bezit van dit huis. Het is zo leuk om terug te zien hoeveel er veranderd is, ten opzichte van bijna een jaar geleden! En natuurlijk zijn wij daar ontzettend trots op!

Oktober is ook de woonmaand! Natuurlijk bracht Suus weer een bezoek aan de VT Wonen en Design beurs, en kwam weer thuis met veel nieuwe ideeën en inspiratie! Zo zag Suus daar een mooie ( onbetaalbare ) spiegel voor op het toilet! Die spiegel bleef maar door haar hoofd spoken en ze besloot er zelf een te gaan maken! We moeten alleen nog een manier verzinnen op hem te bevestigen. Hier beneden zie je de spiegel op de woonbeurs en ernaast de DIY van Suus.

  

Ook hebben we afgelopen maand, kleur inspiratie opgedaan voor de peuterkamer van Mila. Mila krijgt een groot bed, en daarbij ook enkele aanpassingen op haar slaapkamer. Mila heeft zelf de kleuren mee mogen uitkiezen! Het nieuwe bed hebben we ook al uitgezocht. In de kerstvakantie staat haar slaapkamer op de planning!

Omdat we nog zo’n fijne na zomer hebben, hebben we besloten om nog even verder te gaan met de klusjes buiten. En hebben we de afwerking binnen maar even laten zijn voor wat het is, daar hebben we immers nog de hele winter voor. We hebben nog een deel van de schutting gebeitst. Het hout van de schutting was nog prima, maar had wel nog wat aandacht en bescherming nodig, zodat we er nog lang van kunnen genieten.

 

Zo ook onze voordeur. Hij viel van ellende bijna uit elkaar, een echte opknapper, maar dat vinden wij niet erg! We wilden hem graag behouden omdat hij mooi bij het huis past en we ook niet echt iets vergelijkbaars hebben kunnen vinden. Dat werd dus repareren, schuren, repareren, schuren, gronden, schuren, gronden, schuren, lakken, schuren en lakken. We hebben ook nieuw deurbeslag uitgezocht, de deur ging van blauw naar antraciet en van koper deurbeslag naar RVS, net iets meer van deze tijd!

  

Verder is ook de regenpijp aan de zijgevel van het huis vervangen. Die zag er niet meer uit, er was al vaak over heen geverfd dat de verf helemaal afbladerde. Wij hebben besloten om deze te vervangen voor een mooie zinken pijp. Erg blij mee! Het boeibord aan de voorgevel is ook opnieuw gelakt, wij vinden alleen dat dit niet zo mooi uit ziet dus wij hebben besloten dat wij deze ook gaan vervangen. Maar dit zal in het voorjaar gebeuren. De windveer aan de zijgevel van het huis hebben we wel vervangen door een nieuwe. Dit ziet er nu weer keurig uit.

   

Verder heeft Suus in het washok nog een muurtje achter de kapstok geverfd in de kleur van het jaar 2019, Spiced Honey! Dit hoekje is nu ook bijna klaar het enige dat nog moet gebeuren is een hoes maken om het kussentje van het halbankje ( foto’s hiervan volgen later ). Ook de nieuwe kelderdeur heeft Suus alvast in de grond verf gezet deze kan nu afgelakt worden samen met de binnenkant van de voordeur.

De 31e was het natuurlijk een klein beetje feest want precies een jaar geleden hebben wij van de voorzieningen rechter te horen gekregen dat ons bod en alle papieren akkoord waren en dat wij vanaf dat moment de eigenaren waren van deze woning. Een jaar waarin veel gebeurd is, we veel geleerd hebben, en wat ons vooral nog dichter bij elkaar gebracht heeft als gezin! Trots zijn we op elkaar! En dat werd gezellig gevierd met bubbels en taart op woensdag avond!

We hebben alweer zin in de volgende maand!

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.