Dreamhouse Project – Maand Juli

Door wat tegenslagen, te veel werk, een blessure en de warme zomer, gaan we over naar maand blogs i.p.v. iedere week!

Om even kort terug te blikken op de laatste blog kun je hier klikken om het nog even helemaal te lezen. Het huis is helemaal klaar qua stucwerk. Begin Juli zou er een begin gemaakt aan onze nieuwe vloer, maar eerst moest de oude vloer er nog uit, gelukkig hadden we extra hulp, al het steenpuin kon mooi in een container voor de deur, die na het weekend ook weer opgehaald werd.

Suus wilde graag nog alle plafonds wit getext hebben voordat de nieuwe vloer zou komen. Echter moet nieuw stucwerk eerst goed voorgestreken worden. Dus het was nog een hele klus want de nieuwe komt over de hele beneden verdieping. Doordat alles nog gedaan moest worden in een week liep Suus daarbij een flinke polsblessure op. De 2 weken erna heeft Suus niet heel veel kunnen doen.

Op 2 juli is er een begin gemaakt aan de nieuwe vloer. De oude vloer moest eerst 2 keer geëgaliseerd worden, daardoor liepen we al een dag vertraging op. Toen de vloer de eerste keer gelegd werd ontdekte we een productie fout in het materiaal. Wat dus betekende dag de vloer er weer uit moest, helaas hebben we de vloer laten fixeren vanwege de vloerverwarming. Dus de vloer eruit halen kon pas een dag later. Dat werd dus weer een dag vertraging. Op vrijdag hebben ze de verkeerde vloer eruit gehaald en de nieuwe vloer gelegd. Helaas is ook dit niet naar onze tevredenheid gebeurd. Wij hebben gekozen voor een marmoleum vloer in betonlook. Graag hadden we een gietvloer maar deze was gewoon onbetaalbaar voor de oppervlakte van de benedenverdieping. Met de vloer erin leggen zijn er korreltjes van het spackspuitwerk onder de vloer gekomen. Nu zien je allemaal putjes in de vloer erdoorheen komen. Na een aantal keer een controle, door het bedrijf dat de vloer is komen leggen, is er besloten dat na de bouwvak de vloer er weer opnieuw uitgehaald wordt en opnieuw wordt gelegd. Dit komen ze 22 augustus pas doen, dat betekend dus dat we een vertraging oplopen van bijna 2 maanden!

Met dit warme weer en de overdosis pollen in de lucht waar we beide veel last van hebben, is de zin om zelf veel kleine klusjes op te pakken er ook niet echt bij. We hadden ook nog nieuwe radiator bekleding besteld bij Sentimo. Deze werden netjes en snel geleverd. Helaas paste ook hier een zijpaneel niet. Dit is ook netjes en snel opgelost en hebben we een nieuw paneel gekregen! Dit staat een stuk mooier in het nieuwe frisse geheel dan die vieze oude en vergeelde radiatoren in huis!

Ook de tegeltjes voor de spat wand in de keuken zijn binnengekomen, op Instagram hebben we ze wel al gedeeld maar hier nog niet. We hebben gekozen voor Hollandse Witjes in de kleur Olivio. Deze komen vanaf het werkblad tot boven aan het plafond! Wil jij ze ook bestellen of misschien in een andere kleur? Wij bestelde ze hier! Nu nog even wachten tot de tegelzetter terug is van vakantie en dan kunnen deze ook tegen de muur.

Verder is de rails voor de barndeur die tussen de hal en bijkeuken komt ook binnen! Hij ziet er erg tof uit! We kunnen sowieso niet wachten totdat alle nieuwe deuren hangen. Helaas moeten we wachten totdat de nieuwe vloer erin ligt.

Voor vaderdag kreeg Sebas een Philips Hue starters kit! Voor nu misschien nog niet zo spannend maar met de Philips Hue lampen kunnen we in de herfst en winter als we binnen zitten een gezellige sfeer creëren. Door dat de lampen dimbaar zijn kun je voor iedere ambiance een goede sfeer neerzetten. We hebben de starters kit ook al uitgebreid met spots voor in de keuken, ook de spots van Philips Hue zijn dimbaar!

 

De laatste week van Juli hadden we zelf nog een weekje lekker vrij! In die week hebben we niet heel veel gedaan, met temperaturen tot wel 35+ graden hebben we voornamelijk veel in het zwembad gelegen. Het plafond van de badkamer en het toilet hebben we nog gewit, en Suus heeft de poort van de oprit nog in de beits gezet! Suus haar moeder heeft de tuintafels nog opnieuw in de greywash gezet.

In onze week vakantie vierde we ook onze verjaardagen en onze housewarming voor onze vrienden en familie! Daarmee sluiten we deze klus maand ook af! We hopen dat in Augustus alles goed komt met de vloer en we eindelijk aan de afwerking kunnen beginnen.

No Comments

Post a Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.