Surviving the first week

Yay!! Our little girl is born!
Welcome to the world sweet little Mila Ella!

Helaas zijn wij niet direct na de bevalling weer terug naar huis kunnen gaan door een aantal complicaties en moesten langere tijd in het ziekenhuis verblijven.

Hierdoor hadden we ook bijna geen recht meer op kraamzorg toen we thuis kwamen.
Gelukkig werden wij heel goed begeleid in het ziekenhuis en als ouders klaargestoomd om naar huis te gaan.
Al die tijd hebben we natuurlijk overdag en ‘s nachts om hulp kunnen vragen als dit nodig mocht zijn, maar nu staan we er sowieso ‘s nachts alleen voor. Maar we hadden het volste vertrouwen dat het ons zou gaan lukken, zo zelf verzekerd zijn wij naar huis gestuurd vanuit het ziekenhuis.

Eenmaal thuis, komen er toch wel wat dingen op je af die moeten gebeuren. Familie bellen, geboorte kaartjes regelen, kennis maken met de eventuele kraamhulp, je nodige uurtjes rust nemen, bezoek ontvangen, beschuitjes smeren en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Ook komen ze in de eerste week bij je thuis voor de gehoortest en de hielprik

De “Oh” zo vervelende hielprik voor de baby hoor ik nu veel mensen denken. Zo dacht ik er voor de geboorte ook over door alle verhalen die ik hoorde van iedereen.
Ons meisje was al bijna ervaren in het ontvangen van hielprikjes ( maar liefs 7 per dag in het ziekenhuis ). Daardoor stelde de hielprik thuis voor ons niet veel meer voor. Wel hoor ik regelmatig dat moeders het moeilijk vinden om te zien als hun kleintje in de eerste week de hielprik krijgt en metname als hun kleintje dan hard moet huilen. Mijn tip voor alle (aanstaande) moeders. Zorg dat je kleintje op de dag van de hielprik voldoende rust heeft gehad. Leg je baby met sokjes aan in zijn of haar bedje en zorg voor een heerlijke warme kruik aan het voeteneind. Mijn punt, zorg dat de voetjes goed warm zijn van je kleintje, hierdoor is de doorbloeding beter, voelen ze minder pijn bij het prikje en hoeft er niet zo hard op het voetje gedrukt te worden om de prikkaart vol te krijgen met druppeltjes bloed.
Onze meid heeft hierdoor gewoon door kunnen slapen tijdens de hielprik thuis en helemaal niet hoeven huilen.

De gehoortest nemen ze af als je baby slaapt, deze is geheel pijnloos en je baby zal er niets/weinig van merken. Met een apparaatje wordt een signaal door het oortje van de baby naar de hersenen gestuurd, wanneer het de hersenen bereikt wordt het weer terug gestuurd naar het apparaatje. Als dit gebeurd en het apparaat geeft Pass aan. Weet je dat het gehoor van je baby oké is. En ontvangt je baby het gehoor diploma!

Tot de volgende update!

Signature

Suus Strijbos

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.