Woonplant september 2017: Alocasia

Olifantsoor, Reuzentaro, Taro of Skeletplant, allemaal bijnamen van de Alocasia. De bladeren van de Alocasia kunnen wel 1,5 meter lang kunnen worden, vandaar de bijnaam Olifantsoor.

Deze plant komt van oorsprong uit Zuid-Oost Azië. De Aziaten koken zelfs de wortel van deze plant zodat deze daarna in hun gerechten kunnen worden verwerkt. De stengels lijken qua uiterlijk op rabarber maar let op: de rauwe stelen zijn giftig en je kunt hier behoorlijk buikpijn van krijgen. Snijd de stengels in kleine stukjes en verwerk deze in een roerbakgerecht of in de soep.

De Alocasia is niet de makkelijkste plant om te verzorgen. Hij houdt namelijk van licht maar geen direct zonlicht, is vrij dorstig en benodigd geregeld wat extra voeding. Ook is deze plant zeer vatbaar voor spint, oftewel heel veel kleine beestjes, deze wil je uiteraard niet in jouw woonkamer dus houdt de luchtvochtigheid goed in de gaten. Maar als jouw Alocasia tevreden is zul je zien dat zijn oude bladeren bruin verkleuren, deze kun je afknippen, waarna hij snel weer nieuwe groene bladeren zal laten groeien. Let wel op met de verzorging van jouw plant, de sappen uit de bladeren kunnen namelijk een lichte irritatie op de huid veroorzaken.

De Alocasia is zeker een hippe eyecatcher in je interieur en past perfect in de Urban Jungle trend.

Wist je dat? De Alocasia enkel in de zomermaanden groeit en in het najaar een winterslaap neemt? Bijvoeden is dan ook enkel in het voorjaar en de zomer nodig nu deze plant in de winter stopt met groeien en in deze periode ook geen voedingsstoffen opneemt.

Liefs,
Josianne

 

 

Bronnen: Mooiwatplantendoen.nl

Josianne

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.