Vasten … Met suikervrije worteltaart

Zoals de meeste van jullie die mij volgen wel weten doe ik nooit aan goede voornemens. Ik stel mezelf altijd bepaalde doelen.
De meeste mensen met goede voornemens zoals , minder snoepen, meer sporten , niet meer roken, zijn inmiddels alweer klaar met hun goede voornemen en snoepen weer lekker, de sportschoenen staan weer in de kast. Ik vind dat hele goede voornemens verhaal bullish*t vandaar dat ik aan doelen doe.

Mijn doel is om voor de Pasen 3,5 kg af te vallen. Dit wil ik doen door te vasten op mijn manier en me niet aan regels van andere te houden.
Je zult zien dat het me lukt om mijn doel te behalen. Vanaf afgelopen woensdag ben ik begonnen met geen extra suikers meer te eten, denk bijv. aan de suiker in je koffie, het extra koekje bij de thee of dat heerlijke gebak bij een koffie date.
Dat betekend niet dat ik op rantsoen ben of mij zelf aan het uithongeren ben, maar ik probeer gewoon al de extra zoetigheid uit mijn leven te laten ( lees ; for the moment ). Dat betekend per definitie niet dat ik niets meer bij de koffie of thee kan nemen.

Ik vond op internet het volgende recept van worteltaart ( one of my favorites ) zonder suiker! Ja hoor… het bestaat!
Zo blij als een kleine kind in een snoepwinkel , deel ik graag met jullie mijn vrijdag middag break without any sugar! En een heerlijk kopje verse munt thee.

Ingredienten

Voor de cake:
-100 gram roomboter
-3 theelepels wijnsteenbakpoeder
-2 bananen
-3 eieren
-250 gram speltmeel
-400 gram wortels
-Bakvorm

Voor de topping:
-Biogarde kwark
-Stevia
-Eventueel walnoten

De bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Mix de wijnsteenbakpoeder met het meel goed door elkaar.
Rasp de wortels, snij de bananen in kleine stukjes en voeg dit bij het meel en mix het nogmaals goed door.
Voeg dan de rest van de ingrediënten toe, mix het tot een deeg, doe het in de bakvorm en zet het voor ongeveer 40 minuten in de oven.
Als je erin prikt met een satéprikker en er blijft niets aan plakken, is je cake goed!
Laat ‘m even goed afkoelen en maak ondertussen de topping.
Neem een beetje biogarde kwark en doe hier druppelsgewijs wat stevia bij.
Proef na elke 2 druppels of het niet té zoet wordt, dit gaat namelijk heel snel met stevia!
Smeer dit uit over de cake, garneer met wat walnoten.

Klaar!

 

Carrot Cake

Carrot Cake

Na 2 dagen gedacht te hebben dat ik bij elke beweging om zou vallen was hier mijn Friday Fika ( Zweeds voor middagpauze met wat lekkers) !

Nog 44 dagen te gaan!

Signature

Suus Strijbos

3 Comments
  • Lynda

    4 maart 2017 at Beantwoorden

    Dié sla ik op!!! Gaat je beslist lukken zo?

  • Louise van Rijswijk

    31 maart 2017 at Beantwoorden

    Lijkt me heerlijk! Ben zelf ook suikervrije recepten aan t zoeken 🙂
    Maar betreft de bovenlaag, wordt die wel stevig zoals op de afbeelding als het alleen maar biogarde is?!

    Gr Louise

    • Suus

      31 maart 2017 at Beantwoorden

      Jazeker! Ik heb hem even in de koelkast laten opstijven! Dan wordt die wat steviger.

      Liefs Suus

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.