Upcycling with Gin Tonic

Ik werd gevraagd om als barvrouw te helpen op een festival. Fijne muziek, de zon schijnt, vrolijke mensen en er heerst een relaxte sfeer. ja! natuurlijk wil ik dat. En… guess what?! De Gintonic-bar wachtte op mij. Na een korte workshop, want jaja, er bestaan natuurlijk een groot aantal soorten Gin, welke gemixt dienen te worden met zijn eigen tonic. Ook hoort een echte Gin Tonic gedecoreerd te worden met de bijbehorende stukjes groente, fruit en kruiden. Het is een druk bezocht festival, met wel 1300 bezoekers! Goed te begrijpen dat men hier heen komt op een dag als vandaag waar de temperatuur al snel boven de 30 graden stijgt.  Al die bezoekers hebben op zo’n hete dag best wel zin in een lekker mixdrankje.

Wat mij meteen opviel waren de mooie flessen Gin en ik vroeg natuurlijk direct wat er met de lege flessen zou gebeuren na afloop: “in de glascontainer”. Dat dacht ik niet! Een lege fles gooi je normaal gesproken als snel weg. Waarom? Geef lege flessen een tweede leven door ze her te gebruiken! Maak van die oude fles een kandelaar, lamp of zoals ik doe, een bloemenvaasje. Laat dat bezoekje aan de glasbak dus maar achterwege! Je kunt de flessen bewerken met verf, beton of misschien een aantal mooie linten. De flessen die ik heb weten te bemachtigen vind ik zelf al mooi genoeg om in een setje op tafel te zetten. Een paar losse bloemen en je bent een hip decoratiestukje rijker.

 

Mijn mini-projectje sluit weer mooi aan op het thema van de Designday: “Upcycling Matters”. Geef een oud product een tweede kans met een geheel nieuwe betekenis. Wil je meer lezen over het thema Upcycling? Lees dan snel de eerder door mij geschreven blog: Designday #12.

Liefs,

Josianne

No Comments

Post a Comment