Tips voor het kopen van een Jacuzzi

Het aanbod Jacuzzi baden wordt steeds groter. Door een toenemende vraag is het assortiment uitgebreid met meerdere modellen, formaten, designs, etc. Aangezien er nu zoveel meer keuze is, is het ook lastiger om het perfecte bad te kiezen. Daarom geven we hier enkele tips.

Het is allereerst verstandig om je te oriënteren op het internet. Net als de meeste artikelen worden Jacuzzi’s steeds vaker online gekocht. Er bestaan veel webshops die zich specifiek richten op Jacuzzi’s, spabaden en whirlpools. Dit zijn prima sites om snel het volledige aanbod te scannen. Je hoeft niet langs verschillende dealers te rijden, maar hebt op de bank met een tablet snel het volledige aanbod voor je neus. Je kunt dan ook sneller de verschillende dealers en baden vergelijken op prijs en andere factoren. Je kunt ook de bestelling gelijk online regelen. Je hebt dan verder nergens omkijken naar; het bad wordt op het juiste adres geleverd en geplaatst.

Model

Vraag je altijd af met hoeveel personen je maximaal gebruik wil maken van de Jacuzzi. Dit bepaalt hoeveel zitplaatsen je nodig hebt in je Jacuzzi. Ga je er alleen met je partner gebruik van maken, dan heb je voldoende aan een model met slechts twee zitplaatsen. Voordeel van deze compacte modellen is dat je ze ook kwijt kunt in kleinere ruimtes. Bijvoorbeeld op het balkon. Wil je een bad om met het hele gezin van te genieten, dan heb je een groter model nodig. Er zijn er met vijf, zes of zelfs tien zitplaatsen, dus er is eigenlijk voor ieder gebruiksaantal wel een geschikt bad. Bedenk wel dat hoe groter het bad, hoe meer ruimte hij inneemt en hoe meer stroom hij verbruikt. Er kan ook veel verschil zitten in de zitplaatsen. Wil je lekker languit kunnen liggen, dan heb je een spa nodig met comfortabele lounges en ligbedden. Zit je liever actief rechtop, kies dan voor een spa met lekkere kuipzetels. Bedenk ook welke extra toebehoren er voor jou interessant zijn. Geïntegreerde muzieksystemen, aromatherapie-units, ledverlichting: het is allemaal mogelijk.

 

jacuzzi

 

Massagejets

De massagejets vormen een belangrijk onderdeel van de Jacuzzi. Belangrijk dus om hier voldoende aandacht voor te hebben in je zoektocht naar de ideale spa. Massagejets zijn er in veel verschillende varianten. Zo zijn er powerjets, die een heel krachtige massage geven, roterende jets, die een draaiende massage creëren, pulserende jets, die een massage geven met intervallen, en veel andere types. Probeer te ontdekken welke je het prettigst vindt en baseer daar je keuze op. Er bestaan dealers, waar je het bad van jouw keuze kunt uitproberen om de verschillende massages te ervaren. Je weet dan zeker of het bad echt aan al je wensen voldoet.

jacuzzi1

Suus Strijbos

1 Comment
  • Anja

    3 januari 2017 at Beantwoorden

    Wat fijn dit artikel! Mijn man en ik zijn een beetje aan het orienteren in de jacuzzi wereld. Wat een keus he! Laatst ook in een showtuin geweest. Dat is wel fijn want dan zie je hoe het er uitziet! Wij willen de knoop eind januari doorhakken zodat wij in maart al kunnen genieten!

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.