Stijlvolle woonplant van de maand december: “de Amaryllis”

Warmte en Luxe straalt de woonplant van de maand december uit, althans wanneer hij eenmaal tot bloei is gekomen. Dan kun je namelijk genieten van een spectaculaire fluweelachtige bloem die wel 20 centimeter groot kan worden.

Ik vind persoonlijk de Amaryllis al fraai als bloembol. Omwikkel de bloembol met een gekleurd decoratief touw of voor de feestdagen met een kort lichtsnoer. Wikkel je eerst een stukje vilt om de bol, dan zal deze zonder water (na een beetje geduld) vanzelf tot bloei komen. Erg leuk op de salontafel.

 

Zodra de stengel begint te groeien kun je deze het beste in een pot zetten. Een glazen vaas met een bodempje potgrond is ook een leuke eyecatcher. Langzaam zal er een holle stengel met gladde knoppen ontstaan. Na een ware gedaanteverwisseling zal de Amaryllis haar prachtige bloem showen.

Mijn voorkeur gaat uit naar de witte of lichtroze variant maar deze feestdagen zou een rood exemplaar natuurlijk mooi passen. Een extra glittertje maakt deze bloem dan zeker af.

Deze plant in ontstaan in Brazilië en komt het meest voor in tropische gebieden maar gelukkig worden deze prachtbloemen ondertussen ook in Europa gekweekt. Wist je trouwens dat de Amaryllis een zusje is van de Narcis?

Met een beetje water neemt de Amaryllis genoegen. Zijn bol zit vol voeding en behoeft dus geen extra’s.

Liefs,
Josianne

Josianne

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.