Nog even nazomeren

De dagen worden al korter en de zonnestralen al iets minder. Hoewel nog niet iedereen klaar is voor het najaar kan ik er stiekem toch al wel weer naar uitkijken maar laten we nog even genieten van die laatste zomerse dagen in de tuin. Het is tijd om je gazon een opknapbeurt te geven, snoei de coniferenhaag en verruil de zomerbloeiers voor wintervaste planten.

De echte zomerbloeiers bloeien in de maanden mei, juni en juli met een uitloop in augustus. Tijd om weer wat kleur aan te brengen in de borders. Ik houd zelf niet van teveel verschillende felle kleuren dus zou ik kiezen voor een border gevuld met zacht gekleurde Herfstanemonen en vergrijsde Alsem aangevuld met een Ceratostigma als bodembedekker. Hebben jullie al eens van de dropplant ofwel de Agastache gehoord? Qua uiterlijk heeft deze plant iets weg van mijn geliefde lavendel en deze kan tot wel eind oktober doorbloeien. Het blad van de dropplant is ook nog eens te gebruiken voor het trekken van thee of als slaversierder. De blaadjes worden ook wel eens net als laurier gebruikt in vleesgerechten en omdat de blaadjes een heerlijke geur verspreiden kun je er ook een aantal als potpourri gebruiken in je interieur.

Vul verder een mooie grote pot met sieruien en wolfsmelk op het terras en een leuke pot met siergrassen voor op de tuintafel.

Ook kunnen we nog wat groentesoorten zaaien die we later dit jaar nog kunnen oogsten, denk hierbij bijvoorbeeld aan veldsla, rucola, spinazie, winteruien en zelfs spitskool. Met een beetje geluk kunnen deze nog voor kerst geoogst worden en liggen deze zelf gekweekte groente bij het kerstdiner bij jou op tafel.

Wie een beetje creatief wil zijn kan natuurlijk ook nog een leuk DIY-nestkastje maken om onze vogelvrienden een fijn plekje te geven. Op Pinterest zijn oneindig veel ideeën te spotten.

Nu willen we natuurlijk nog even nagenieten van die heerlijke zomer dus bevestig dat schaduwdoek boven die steigerhoutenbank voor een beschutte plek, koop een mooie vuurkorf en grof gebreide deken en geniet van die wat koelere nazomeravonden in je eigen tuin bij een vuurtje met een glas wijn. Heerlijk toch!

Liefs,
Josianne

 

Bronnen: 1. Gardensworld.com 2. Accentgardendesigns.com 3. Everygreendirect.com 4. Dezeen.com

Josianne

No Comments

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.