Hieper de piep… Tijd voor Tof Gebak!

Suus is jarig en dus trakteren we onszelf op taart. En hoe mooi zijn dan deze baksels van Tof gebak.

Lia is de persoon achter Tof Gebak. Lia’s liefde voor bakken begon al vroeg als kind. Elke woensdag en zaterdag maakte Lia verschillende baksels met haar moeder, zoals cakes, basisdegen en biscuits. Haar aandacht ging al vroeg uit naar de details van de taarten. Lia daagt zichzelf uit met mooie ‘dripcakes’ en lastige macaron-recepten. Ze begon 5 jaar gelegen met haar eerste, eigen cupcake en maakt nu niet alleen cupcakes, maar ook macarons en taarten. En wat voor een taarten!! Van verschillende recepten op internet maakte Lia haar eigen, unieke recept. Ze probeerde, veranderde en ging door tot ze tevreden was. Een echte perfectionist dus! Soms lastig, maar vaak ook heel fijn. Lia doet haar best om de taarten perfect te maken en deze reactie krijgt ze dan ook vaak terug. Ook wij zijn enthousiast! Ze geniet juist van de reactie van anderen. “Ze zien genieten van iets dat ik heb gebakken, dat doet me echt goed.”. De macarons, zo geeft ze aan, blijven een uitdaging. Het is echt een lastig recept. Lia heeft een workshop macarons bakken gevolgd om de bereiding onder de knie te krijgen “En nu lukken ze.. bijna altijd.” vertelt ze. Alle andere recepten (maar ook de macarons) gaan haar meer dan prima af. Lia heeft echt hart voor haar Tof gebak en daarom ging ze ook voor ons aan de slag.

Lia nam verschillende baksels mee en wauw, wat een feestje om alleen al te zien. Er stond een mooie strakke doos voor haar op tafel. Een sticker van haar logo maakte het af. Strak, duidelijk en stijlvol. Ze bakte, speciaal voor Leeffstijl, een taart van vanille biscuitdeeg met een vulling van hazelnoot. De topping maakte ze van witte chocolade ganache. Het geheel maakte ze af met macarons en gecrushte hazelnoten. De taart was echt heerlijk. Het biscuitdeeg smeuïg en de topping lekker zoet. Wat is het toch een plaatje!

 

Daarnaast bracht ze 10 heerlijke macarons mee. Lia pakte deze met zorg in. De macarons worden geleverd in een mooi doorschijnend doosje. Deze macarons maakte Lia van amandelmeel met cacao, gevuld met Côte D’or melkchocolade ganache. Ze maakt macarons in verschillende smaken met verschillende vullingen. Wist je trouwens dat je macarons het beste in de koelkast kunt bewaren en de taarten op een koele plek buiten de koelkast? Zo wordt het biscuitdeeg van de taart niet hard en blijft de topping zacht. Ik heb de macarons zo nog heel lang, koel kunnen bewaren! Zo neem je er ook na je verjaardag elke dag ééntje mee naar het werk, toch?

 

Tot slot bakte Lia mini chocolade cupcakes met drie verschillende soorten toppings: vanille, mokka en kers. De mokka was duidelijk mijn favoriet! De cakejes zijn perfect; zacht, smeuïg en vooral niet plakkerig. Ideaal als je ‘m gewoon lekker met je vingers op wilt smullen dus.

 

Enkele vragen aan Lia van Tof Gebak:

Wat maakt Tof Gebak zo bijzonder?
Ik denk dat Tof Gebak zich onderscheidt in de aandacht en passie die ik in het bakken en de afwerking stop. Ik vind het uiterlijk net zo belangrijk als de smaak. Iets moet er zó goed uitzien, dat je het ook echt op wilt eten. Dit uiterlijk begint bij mij bij de verpakking. Een leuk doosje, strikje erom en een sticker van het logo. Je moet er al vrolijk van worden als je ernaar kijkt. De macarons en de cupcakes worden geleverd in een cadeauverpakking. Taarten worden geleverd in een handige uitvouwbare doos.

Waarom moeten wij bestellen bij Tof Gebak?
Ik maak alles op bestelling. Ik heb een assortiment met diverse smaken, maar iets naar wens maken is altijd mogelijk. Meestal contact met de klant over zijn/haar wensen. Taarten kunnen bijvoorbeeld helemaal naar wens samengesteld worden. Van het aantal lagen, de smaak van het biscuit, de smaak van de vulling tot het soort topping. Ook eventueel vers fruit, snoepgoed, leeftijd, naam of logo op de taart is mogelijk. Macarons en cupcakes kunnen ook op allerlei manieren versierd worden. Vaak laten mensen het gewoon aan mij over en mag ik zelf iets leuks verzinnen.

Welk baksels moeten wij vandaag nog proeven?
Zeker weten mijn nummer 1: de macaron chocolade – caramel zeezout, super lekker!

GIVE-AWAY!

Ook lekkers van Tof Gebak proberen? Bij een verjaardag hoort een traktatie en daarom organiseert Lia, in samenwerking met Leeffstijl, een give-away. Win een doosje macarons en een cadeaubon en bestel je eigen toffe gebak. Ga snel naar Instagram en/of Facebook, volg Tof gebak en Leeffstijl en laat een reactie achter op deze blogpost en op de desbetreffende foto op Instagram. Wie weet smul jij binnenkort één van Lia’s baksels.

UPDATE: We hebben een Toffe winnaar! Gefeliciteerd Anne Floor, jij hebt de cadeaubon en een doosje Macarons gewonnen!

 

Zoek jij alvast wat lekkers uit bij Tof Gebak? Ik wel!

Liefs,

Heleen

Heleen

14 Comments
  • Ellen Kox

    26 mei 2017 at Beantwoorden

    Wauw! Bijna zonde om op te eten 😉 Duidelijk zichtbaar dat deze creaties met passie gemaakt zijn. Ook al is het pas half 8 in de ochtend, dit blog zorgde ervoor dat ik met een knorrende maag zit. Waarom ik wil winnen?? Dat scheelt me een ritje naar Parijs voor overheerlijke macarons 😉

  • Fleur

    26 mei 2017 at Beantwoorden

    Wat een heeeeeerlijk en vooral mooie lekkernijen! Je zie de passie die erin zit. Ik win graag de macarons voor m’n lieve zussie die zwanger is en met haar tarweintolrantie deze wel mag. Verras haar graag met iets wat ze mag opsnoepen. Helemaal nu ze zwanger isz

  • Marlous Steevens

    26 mei 2017 at Beantwoorden

    Oeh deze zien er fantastisch uit en zo te lezen smaken ze ook zo! Macarons en cupcakes zijn mijn favoriete treat dus kom maar op met een verrassing in mn kraamweek (nu 38,5week zwanger) Hoera!!

  • Angelique Harks

    26 mei 2017 at Beantwoorden

    Hoera! Het is altijd een feest om te mogen smullen van de baksels van Tof Gebak. De macarons zijn net engeltjes op je tong! En kiezen waarvoor de cadeaubon gebruikt gaat worden is al net zo lastig, cupcakes of taart, cupcakes of taart….. En welke smaak? Ik weet dit mooie win cadeautje zeker goed te besteden. Dat wordt een extra lekkere verjaardag voor mijn lief en natuurlijk de gasten!

  • Marinka

    26 mei 2017 at Beantwoorden

    Who! Wat ziet het er mooi en heerlijk uit! Ik zou heel graag winnen voor mijn allerliefste zusje. Ze is ontzettend hard aan het werk aan haar afstudeerscriptie. Ze hoopt cumloude af te studeren, een echte streber! En ik zou haar heel graag verrassen met dit lekkers, dat heeft ze na al het harde werken echt verdiend.

    X Marinka, @marinka_h

  • Jowen

    26 mei 2017 at Beantwoorden

    Super Super MOOI! Dat zou wel heel leuk en lekker zijn om te krijgen. Juni is een echte feestmaand… Fingers Crossed???

  • Annefloor

    26 mei 2017 at Beantwoorden

    Wauww dat ziet er heel goed uit?! Die zou ik heel graag willen winnen. Ben binnenkort jarig en die zouden heel leuk staan op de tafel, en om ze natuurlijk lekker op te eten met vrienden / familie???!

  • Nicole

    26 mei 2017 at Beantwoorden

    Wauw, wat ziet deze taart er mooi maar ook vooral super lekker uit ? die lusten wij hier wel! Ik ga duimen! Enne Suus: Happy B-day 2 you ?

  • Renee hage

    27 mei 2017 at Beantwoorden

    Jaaaa dat lijkt me gewoon geweldig om te winnen…ik doe mee. Gefeliciteerd met je verjaardag.

  • Een smeuïge cupcake, een chocolade zeezout macaron en zoete toppings…. het water loopt mij gewoon in de mond! Wat fijn om zo’n heerlijk (en mooi) gebak in Limburg te krijgen.
    Een feestje om op te eten!

  • Femke

    29 mei 2017 at Beantwoorden

    Met een beetje mazzel, perfect getimed voor onze baby announcement party. Heerlijk! Die zullen prachtig pronken op de sweet table.

  • Lotte Stabel

    31 mei 2017 at Beantwoorden

    Jaaa toen de actie begon kreeg onze lievr Aylinn haar onderzoek voor haar longen. Nu dit allemaal achter de rug is hebben wij wel zin in deze leuke give away! Ziet er super uit!

  • Linda van Montfort

    1 juni 2017 at Beantwoorden

    Wat een vraag: zeker wil ik die graag winnen!! Hou zelf ook van bakken maar dit gaat mijn petje te boven..prachtig!! Ben bijna jarig dus ik zou graag zoiets moois en lekkers willen om mijn bezoek te laten smullen…fingers crossed!?

  • Eva

    2 juni 2017 at Beantwoorden

    Zoals je inmiddels al weet: ik doe héél graag mee 🙂 Ik volg Tof Gebak (die naam vind ik nog steeds zó leuk!) op Facebook en jou op instagram.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.