Fietsen is meer dan een frame met wielen, het is een Leefstijl!

In mijn City Hotspot Utrecht van vorige maand gaf ik al een korte intro over mijn kennismaking met Amin Mayahi en zijn RepublicDutch. Amin is de ontwerper van dit custommade fietsmerk met een geweldig mooi atelier aan de Oudegracht in Utrecht.

Amin gaf mij een rondleiding door zijn atelier en vertelde mij vol passie over zijn vak. Nederland staat natuurlijk bekend als fietsland. Wie heeft er nu geen fiets in de garage staan. Voor velen betekent het hebben van een fiets niet meer dan een handigheid om je te verplaatsen van de een naar de andere plaats maar Amin denkt hier anders over, hij creëert naar eigen zeggen “droomfietsen” en wilt hiermee de fiets een hele nieuwe betekenis geven. RepublicDutch is een design fietsenwinkel die geen standaard fietsen verkoopt. Elke fiets wordt met de hand gemaakt op basis van jouw persoonlijke wensen, met aandacht voor elk detail. Hoe cool is dat? Een fiets die niemand anders in zijn bezit heeft.

Gaat jouw voorkeur uit naar een racefiets met 22 versnellingen, een tourfiets, een simpele stadsfiets met terugtraprem of toch een elektrische fiets; Ben je er al uit? Dan kan nu het ontwerpen beginnen. De kleur van het frame is natuurlijk alles bepalend voor de uitstraling van jouw fiets, wordt het mintgroen, zwart, felroze.. en wil je deze kleur dan mat of juist in hoogglans? Bruine banden of liever crèmekleur, of misschien toch maar veilig zwart. Gele Velgen? Geen probleem! En de zadelpen: koperkleurig en spatborden van bamboo? Zwarte handvaten van rubber of bruin leer voor een chique uitstraling? Het achterlicht: rond of druppelvormig? Wil je dan ook nog een chromen mand op je stadsfiets of een Honingkleur lederen zadeltas op je tourfiets? En wil je dan ook nog jouw initialen op het frame om jouw fiets te personaliseren? Oke… dit waren dan de standaard opties. Heb jij de wens om jouw fiets te laten beplakken met Schwarovski-stenen, ook dat is mogelijk. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos!

  

 

Neem eens een kijkje op www.republicdutch.com en ben je in Utrecht, neem dan zeker eens een kijkje in deze inspirerende wereld vol fietsen en alles wat daarmee te maken heeft en ontwerp samen met Amin jouw droomfiets. En onthoudt: Fietsen is meer dan een frame met wielen, het is een “L’eeffstijl”.

 

Liefs,
Josianne
No Comments

Post a Comment