Dots van Praxis

Kijk, daar hou ik van! Meedoen met grote trends tegen een mooi prijsje!

We wonen nu enkele weken in ons eerste koophuis. Via onder andere Pinterest en instagram heb ik veel inspiratie opgedaan. Al snel kwam ik de mooie Dots van Muuto tegen. Geweldig, maar ook geweldig duur. Daar hadden wij het geld niet voor over tijdens zo’n verbouwing. Op één van onze vele klusdagen liep ik voor de zóveelste keer de Praxis binnen en daar hingen ze: de Dots, maar dan van PRAXIS!

Ik kocht de haken voor een mooie prijs en koos in de hal voor 3 verschillende maten. Ideaal voor het ophangen voor tassen, sjaals en de jassen van kleine logees. In de hal geven de haken een speels effect en breken ze onze keuze voor stoere materialen. De haken stralen warmte uit en zijn praktisch in gebruik.

De haken zijn van massief hout en kenmerken zich met mooie houtnerven. Elke knop is dus uniek. De knoppen worden geleverd met twee soorten schroeven en zijn makkelijk te monteren. Eentje voor in een muur en ééntje voor aan bijvoorbeeld een ladekastje, want ook daarop staan ze goed. Voor nog geen 15 euro scoor je, bij Praxis, een grote (15 cm), voor een kleine 10 euro heb je een middelmaat (10 cm) en die twee kleintjes (7 cm)? Die shop je samen voor maar een 10 euro. Geweldig toch.

De kapstop maakte ik trouwens van zwarte steigerbuizen van Karwei. Ik kocht twee keer een meter steigerbuis en zaagde ze beide iets af. De ene werd 90 centimeter de andere 80 centimeter. Zo ontstond er een strakke rechthoek. Één voetplaat monteerden we aan het plafond en de andere kwam aan de muur. Zo paste de spiegel er naast, kon de deur van de trapkast open en gaf het alles een speels geheel. Voor zo’n 50 euro maakten we een stijlvolle kapstok die mooiste afstak bij de houten ‘Dots’ van Praxis.

En offcource. Als je ergens enthousiast over bent, wil je meer toch? En dus hingen we ook twee ‘Dots’ op in ons kledingkamertje. Hier fungeren ze als haakjes om leuks aan op te hangen. I love it!

Liefs,

Heleen

 

Heleen

8 Comments
  • Manon

    13 januari 2018 at Beantwoorden

    Hi waar heb je de zwarte haakjes aan de kapstok vandaan?

    • Suus

      15 januari 2018 at Beantwoorden

      Hallo Manon,

      De zwarte haakjes komen van de Karwei 🙂

      Liefs,

      Heleen

  • Hauke

    5 juli 2018 at Beantwoorden

    Hi Heleen, jouw blog over de dots van Praxis was vorig jaar maar denk je dat zij deze nog hebben? Ik kan ze op de site niet vinden maar misschien weet jij nog hoe zij deze noemen? Groetjes Hauke

    • Suus

      26 juli 2018 at Beantwoorden

      Hi Hauke,

      De naam van de Dots weet ik zo even niet meer, maar ze hebben ze nog wel hoor. Ze hangen op de afdeling met de kastknoppen.

  • Daphne

    19 juli 2018 at Beantwoorden

    SUPER! Weet je of de rots nog te koop zijn bij praxis? Of weet je toevallig hoe ze daar heten? Ik kan ze niet vinden namelijk..

    • Suus

      26 juli 2018 at Beantwoorden

      Hi Daphne,

      Ik durf niet te zeggen hoe de Dots heten bij de Praxis maar ze hebben ze wel nog. Ze hangen op de afdeling met kastknopjes.

  • martine

    1 november 2020 at Beantwoorden

    waar komen de vlaggetjes aan de houten dots vandaan?

    • Suus

      1 november 2020 at Beantwoorden

      Hi Martine,

      Het houten vlaggetje komt van Lotte van der Wiel. Die heeft ook een webshop gehad genaamd Lotjedotje ( maar bestaat tegenwoordig geloof ik niet meer )

      Liefs Suus

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.