5 budget-tips om je tuin zomerklaar te maken

Urban Hangout

De basis van zwart, wit en natuurlijke materialen. De stoere, zware accenten. Deze trend voelt als een grote, groene woonkamer. Met zwart en naturel hout komt al het groen goed naar voren. De grote hoeveelheden aan planten is een must in deze trend! Een donkere muur of schutting helpt het groen te knallen. Door verschillende ‘kamers’ te creëren met bijvoorbeeld bamboe afscheidingen, het vormen van een veranda of het aanleggen van een terras helpen je het knusse binnengevoel te behalen.

Herkenbaar?

Herkennen jullie dat? Je wilt mee doen met de laatste trends en het liefst alles zo mooi mogelijk maken in en om je huis, maar je hebt niet altijd het budget (er voor over). Internet staat vol met de laatste trends op bijvoorbeeld tuingebied. Urban Hangout is mijn favoriet. Trendy en praktisch, want dat laatste vind ik in de tuin wel heel belangrijk. Ik wil elk moment van de dag zowel in de zon als in de schaduw kunnen zitten.

In onze tuin is dat al aardig gelukt. We hadden een donkere muur en hebben door slim shoppen het sfeertje weten te behalen. Ik deel jullie graag mijn tips.

  1. Check altijd de laatste folders.

De meeste winkels stunten tegen elkaar. Zo is er altijd een winkel die een fikse korting heeft op meubelen. Blokker bijvoorbeeld. Wij kochten onze stoelen met 15% korting! Zo koop je voor een leuke prijs zo een hippe tuinset. Ook bouwmarkten geven zelf aan om de ongeveer 3 weken hun acties te herhalen. Wil je een muurtje verven? Wachten dan eventjes. Vergelijken is een must als je goedkoper wilt shoppen. Er zijn verschillende apps (Reclamefolderapp bijv.) met folders waarin je heel makkelijk zoekt op ‘tuinstoel’ of ‘muurverf’.

 

Kuipstoel Seattle – Blokker – €33,96                                                                             Stapelstoel Salvador – Blokker – €33,99

 

  1. Struin het internet af!

Vaak ben je heel specifiek op zoek naar iets, herken je dat? Zo waren mijn vriend en ik op zoek naar een ronde tuintafel, niet zo groot, met een houten blad (wel planken, niet één geheel) en een stalen, speels onderstel. Nou.. probeer die maar eens te vinden. Ik heb via Google verschillende zoektermen ingetypt en steeds kwam ik op dure tuintafels uit. Geef de moed dan niet op! Ik ben wel 3 weken bezig geweest en kwam uiteindelijk uit bij een prima model van Leen Bakker. Er zijn zelfs blogs die op zoek gaan naar ‘matching products’ met een heel verschillende prijs. Hier dus eentje van mij;

 

 

Tuintafel – Veurst.nl – €849,00                                                                                   Tuintafel Le Sud – Leen Bakker – €179,00

 

  1. Durf te combineren

Veel mensen zijn geneigd om heel praktisch 1 winkel binnen te stappen en daar alle tuinmeubelen te komen. Durf te combineren en koop je tuintafel daar waar die het goedkoopste is en durf te combineren met stoelen van een heel andere winkel. Zo krijg je juist jouw unieke sfeertje en is de kans heel klein dat je buurvrouw de set ook heeft.. of dat mensen op Instagram zeggen: Ik heb die ook.. pff! De tafel van Leenbakker staat perfect bij de stoelen van de Blokker bijvoorbeeld.

  1. Ga niet te snel!

Ik ben zo’n type hoor. Gisteren nog. Ik was op zoek naar een super leuk tafeltje van de Jysk. Was die uitverkocht! Naaah!! Het liefst ga ik dan internet afzoeken naar zo’n precies zo’n zelfde tafeltje of rijd ik helemaal naar een andere stad. Ik moet mezelf dan echt afremmen. Herken je dat? Ik heb ‘m trouwens besteld in de winkel, hij komt volgende week binnen. Zwaar hoor!

Vaak komen goedkopere winkels later met de hipste trends. Zo heeft de Jysk bijvoorbeeld ook DE plantenbak. Dus.. heb je niet het budget om mee te doen met de grote trends? Wacht dan gewoon eventjes. Er komt echt een moment dat jij, misschien wel nog mooier, ook je tuintje in orde krijgt.

 

Bijzettafel met handvat – Jysk – €15,00                                                                            Plantenbak -Jysk – €35,00

 

  1. Verplaats je pronkstukken

Jij wilt toch ook dat je tuin persoonlijk is? Ik neem zomers vaak spullen mee van binnen. Zo zet ik mijn favoriete kandelaar graag op onze tuintafel, neem ik mooie kussens mee voor onder de overkapping en komen onze bijzettafeltjes op het terras. Je hoeft niet altijd alles nieuw te kopen. Zonde juist wanneer je nieuwe kandelaar de hele winter in de garage moet staan. Geld besparend en heel persoonlijk dus!

 

Ik ben blij met onze tuin. De overkapping is ook af! Die is nog veel mooier geworden! Hoe staat het met jullie tuin?

Liefs,
Heleen

 

Bronnen afbeeldingen ; Blokker, Veurst.nl , Leen Bakker , Jysk

Heleen

2 Comments
  • Leon

    24 mei 2018 at Beantwoorden

    Wat ziet je tuin er leuk uit! Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet zoveel doe met mijn tuin.. mijn schoonouders vinden het soms leuk om langs te komen en onze bloemen te verfrissen, maar voor de rest heb ik zelf niet veel ervaring om mijn tuin beter uit te laten zien.. de droom is om natuurlijk alles te renoveren en nieuwe stoelen en planten te kopen. Maar voor nu ben ik alleen andere tuinen aan het bewonderen!

  • Leon

    14 juni 2018 at Beantwoorden

    Leuke tips 🙂 Ik ben ook schuldig van te snel schakelen en gelijk bestellen.. als ik iets langer wacht misschien kom ik dan wel iets leukers (en goedkopers) tegen in een tweedehandse winkel.. maar ik wil het ook altijd gelijk hebben haha. Het durven combineren moet ik nog leren.. ik koop meestal alles bij dezelfde winkel, omdat ik het lijk wil hebben.. maar ik denk dat het leuker is als ik ook andere kleuren combineer.

Post a Comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.